Macrocenter’dan Kadın Kooperatiflerine Destek

Macrocenter, kadın üreticilerin ekonomik olarak güçlenmelerine ve deprem bölgesi üreticilerine katkıda bulunmalarına yardımcı olmak amacıyla ‘Dayanışma Köşesi’ projesini başlattı.

Şirketin açıklamasına göre, Macrocenter, özellikle deprem bölgeleri olmak üzere ülke genelindeki kadın kooperatiflerine destek olmak amacıyla ‘Dayanışma Köşesi’ projesini başlattı.

Proje kapsamında, kadın üreticilerin ürünleri ‘Dayanışma Köşesi’ adı verilen alanlarda satışa sunuluyor. Proje, şu anda 10’dan fazla kadın kooperatifine ev sahipliği yapıyor ve yakın gelecekte daha fazla kooperatifin katılımı planlanıyor.

Her biri kendi yörelerinde el emeğiyle ürettikleri ürünler arasında yer fıstığı ezmesi, üzüm pekmezi, tarhana, tahin, acuka, kuşburnu marmelatı, reçel çeşitleri, erişte, mantı, bamya, peynirler, domates salçası, Osmaniye fıstığı helvası, zahterli çörek, kömbe çeşitleri, beyaz haşhaş tohumu, haşhaş ezmesi ve çiçek balı gibi çeşitli ürünler bulunuyor. Bu ürünler, Türkiye’nin üretim potansiyelini sergiliyor ve Macrocenter müşterileriyle buluşuyor.

Ayrıca, Turuncu Eller Tarımsal Kalkınma Kadın Kooperatifi, ürün ve üretim teknikleri eğitimlerini Migros Aile Kulüpleri’nden alarak Gümoz markasıyla mandalin kurusu, mandalin tatlısı, zeytin yaprağı sirkesi ve enginarlı erişte gibi ürünleri ‘Dayanışma Köşesi’nde sunuyor.

Migros ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) işbirliğiyle gerçekleştirilen tarım kampını tamamlayan Tarımda Kadın Kooperatifi de ‘Dayanışma Köşesi’nde bal ve haşhaş ürünleri ile yer alıyor.

Macrocenter, ‘Dayanışma Köşesi’ projesiyle kadın üreticilerin ekonomik güçlenmelerine ve deprem bölgesi üreticilerine katkı sağlamayı hedefliyor ve kooperatiflerin üretim kapasitesine verdiği destekle projesini daha geniş kitlelere ulaştırmayı planlıyor.