L’Oreal Türkiye’den Sürdürülebilir Gelecek Çalışmaları

L’Oreal Türkiye, gelecek nesillere daha sürdürülebilir bir dünya bırakmak ve farkındalığı artırmak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Şirket, Birleşmiş Milletler’in 17 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi’nden 16’sını içeren sürdürülebilirlik hedefleri ve girişimleriyle dikkat çekiyor. L’Oreal Türkiye, dünyanın sınırlarına saygılı biçimde, sürdürülebilir yöntemlerin artmasını, dünyanın karşı karşıya kaldığı çevresel tehditlere dikkati çekmek hedefiyle güzelliği ve sürdürülebilirliği daha kapsayıcı ve sorumlu hale getirmek için yatırımlarına devam ediyor.

Su kaynaklarının verimli bir şekilde kullanılması ve tüketimin azaltılması için farklı ve yenilikçi uygulamalara yatırım yapan şirket, İstanbul Üretim Tesisi’ni “suyu geri dönüştüren su dostu fabrikaya” dönüştürerek hedeflerine ulaştı. Bu sayede endüstriyel süreçlerde kullanılan suyun tamamını geri dönüştürerek yılda 10 milyon litre su tasarrufu sağlıyor.

Şirket, Gjosa iş birliğiyle geliştirdiği “su tasarrufu sağlayan” duş başlığıyla kuaför salonlarında yüzde 69’a varan su tasarrufu sağlıyor. Geçen yıldan bu yana Avrupa ve Orta Doğu’da 10 binden fazla profesyonel kuaför salonunda kullanılan Gjosa duş başlığı ile 182 milyon litre su tasarrufu elde edildi.

Gelecek yıllarda bu inovasyonun dünya çapında 200 binden fazla salonda sunulmasını hedefleyen şirket, su tasarrufu sağlayarak çevreye katkı sunarken iş ortaklarının suyu daha verimli kullanması konusunda öncülük ediyor.

“Gelecek İçin L’Oreal” sürdürülebilirlik taahhütleri kapsamında tüm faaliyetlerini çevresel etkileri azaltmaya ve bu yönde yeni düzenlemeler geliştirmeye adamış olan şirket, sürdürülebilirlik konusunda her fırsatı değerlendirebilmek için tüm tanzim teşhir malzemelerini “eko-dizayn” prensipleri doğrultusunda üretiyor.

Şirket, eko-dizayn tasarımlarla imalatı, kullanımı ve imha süreçlerinden kaynaklanan olumsuz çevresel etkileri en aza indirmeyi hedefliyor. Açık inovasyon stratejisi çerçevesinde startuplarla iş birliği yapan şirket, sürdürülebilir bir gelecek oluşturmak için çözümler geliştiriyor.

Şirket, Carbios startup’ı ile enzimatik teknoloji kullanılarak geliştirilen ve sonsuz kez geri dönüştürülebilen plastik şişeyi hayata geçirerek plastik atıkla mücadelede çözüm sunuyor. Yeni enzimatik teknoloji sayesinde şeffaf, renkli, opak ve çok katmanlı her türlü PET şişenin geri dönüştürülmesi mümkün hale geliyor.

Dünyanın büyük çevresel raporlama platformlarından Carbon Disclosure Project (CDP) tarafından bu yıl 8. kez üst üste ‘iklim değişikliğiyle mücadele’, ‘ormanları koruma’ ve ‘su güvenliğini sağlama’ temalarının tamamından A notu alan şirket, bu yıl da 21 bin şirket arasından tüm temalarda A notu alan 10 şirketten biri oldu. Sosyal ve çevresel sorunların iyileştirilmesi için 200 milyon avroyu aşkın bir fon oluşturan şirket, bunun 50 milyon avroluk bölümünü denizler ve sulak alanlar da dahil olmak üzere kaybolan, bozulmuş habitatların onarılması için ayırdı.

Öte yandan Türk startup Kozalak Yangın ile de işbirliği yapan şirket, İstanbul Heybeliada’daki 1 hektarlık orman alanını yangınlara karşı korumaya aldı. Şirket, yaklaşık 10 bin ağaçtan oluşan orman alanını koruma altına alarak yılda 30 ton oksijen üretilmesine katkı sağlıyor ve 50 tonluk karbon emisyonunun da önüne geçiyor.