LG, Elektrikli Araç Şarj Cihazları Üretmek Amacıyla ABD’de Fabrika Açtı

LG Electronics, ABD’de ilk elektrikli araç şarj cihazı üretim fabrikasını Teksas’ta kurdu. Şirket, 5 bin 500 metrekarelik yeni tesisiyle elektrikli araç şarj çözümleri altyapısını genişletti.

Şirketin açıklamasına göre; söz konusu fabrika, LG’nin Güney Kore dışında kurduğu ilk elektrikli araç (EV) şarj cihazı üretim tesisi olarak ön plana çıkıyor. Şirket, geçtiğimiz yıl bağlı kuruluşu HiEV Charger altında bir EV şarj cihazı üretim operasyonuna başlamıştı.

LG, mevcut tesisleri kullanma yeteneği gibi birçok stratejik nedenden dolayı ABD merkezli EV şarj cihazı üretim fabrikasını Teksas’ta kurmayı seçti. Eyalet ayrıca, lojistik ve ulaşım ağlarına sahip ve otomobil üretiminden finansa kadar çeşitli sektörlerdeki şirketlerin büyük operasyonlarına ev sahipliği yapıyor. LG’nin Kuzey Amerika pazarındaki yıllık kapasitesinin 10 bin adedin üzerine çıkması bekleniyor.

LG, Elektrikli Araç Şarj Cihazları Üretimini Genişletecek

Gelecek vizyonunu paylaşan LG Üst Yöneticisi (CEO) William Cho, 2023 yılında yaptığı açıklamada, elektrifikasyonun orta ve uzun vadeli hızlı büyümenin önemli bir itici gücü olacağını vurgulamıştı. LG’nin ABD elektrikli araç şarj pazarına girişi, şirketin yerel talebi karşılama kapasitesini artırmasına ve yeni iş fırsatları keşfetmesine olanak tanıyacak. Ayrıca sürdürülebilirlik odaklı olan şirket, ABD hükümetinin Enflasyonu Azaltma Yasası’nda belirtilen enerji ve çevre hedefleriyle uyumlu bir şekilde hareket ediyor. Elektrikli araç şarjı işini güçlendirmeye kararlı olan LG, dünya çapındaki varlığını genişletme planları çerçevesinde Asya ve Avrupa dahil olmak üzere farklı bölgelerde büyümeyi hedefliyor.

LG, Teksas’taki fabrikasında 11 kilovatlık şarj cihazlarının montajına başladı ve yılın ilk yarısında 175 kilovat hızlı şarj cihazlarının üretimine geçecek. Şirket, 2024 yılında 350 kilovat ultra hızlı şarj cihazını piyasaya sürmeyi planlıyor. Bu adım, özellikle ticari seyahat ve uzun mesafe taşımacılığı gibi alanlarda faaliyet gösteren müşterilerin çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla elektrikli araç şarj cihazı serisini genişletme hedefini yansıtıyor.

Roland Berger isimli küresel yönetim danışmanlığı şirketine göre, küresel elektrikli araç (EV) şarj pazarının 2030 yılına kadar 186 milyar dolara ulaşması öngörülüyor.

LG İş Çözümleri Şirketi Başkanı Jang Ik-hwan, yapılan açıklamada Teksas’ta EV şarj cihazı üretim fabrikalarını kurarak, hızla artan elektrikli araç altyapısı talebine etkin bir şekilde yanıt verebileceklerini ifade etti. Jang Ik-hwan, “LG, müşterilerine verimli şarj ünitelerini gelişmiş kontrol sistemleriyle birleştiren güvenilir EV şarj çözümleri sunacak.” şeklinde konuştu.

author avatar
Hatice Çam
Editör