IKEA’dan EV Filosunu Şarj Etmek İçin 4,5 Milyon Sterlin Yatırım

İsveçli mobilya perakende devi IKEA, emisyonlarını azaltma hedefleri doğrultusunda elektrikli dağıtım araçlarının şarj edileceği istasyonlar için İngiltere ve İrlanda’da 4,5 milyon sterlin yatırım yapacağını duyurdu.

Yeni altyapının enerjiyi tamamen yenilenebilir kaynaklardan sağlayacağını belirten IKEA, 2023 yazı itibariyle teslimatlarının yüzde 60’ında karbon emisyonlarını sıfıra düşürmeyi, 2025 yılı itibariyle ise teslimatlarının tamamının sıfır emisyonlu hala gelmesini hedefliyor.

IKEA’nın filoları için kuracağı şarj altyapısı, mevcut müşteri şarj noktalarına ilave yapılarak uygulanacak. Şirketten yapılan açıklamaya göre 53’ü hızlı olmak üzere 196 şarj istasyonu kurulacak ve araçlar bir saatten kısa sürede tam şarj edilebilecek.

IKEA, ülke çapındaki altyapıyı oluşturmak için Avrupa’nın en büyük yenilenebilir enerji yöneticisi olan Statkraft’a ait şarj şirketi Mer ile ortaklık kuruyor. Mer, projenin uçtan uca uygulanması, yönetimi ve bakımından sorumlu olacak. Ulaştırma sektörünün karbonsuzlaştırmasından sorumlu İngiliz bakan Jesse Norman, IKEA’nın bu yatırımını memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.