Hepsiburada’nın Yapay Zeka Uygulaması: Akıllı Alışveriş Şefi

Hepsiburada Market, yeni yapay zeka tabanlı uygulaması “Akıllı Alışveriş Şefi”ni duyurdu. Bu uygulama ile kullanıcıların zamandan tasarruf etmeleri hedefleniyor.

Yeni uygulamayla Hepsiburada kullanıcıları, yapmak istedikleri yemeğin adını yazarak veya “Akıllı Şef” tarafından sunulan önerilerden birini seçerek kolayca tariflere ve gerekli malzemelere erişebilecekler. Bu sayede gereken tüm malzemeleri hızlıca sepetlerine ekleyebilecekler.

Akıllı Alışveriş Şefi’ni kullanmak isteyen kullanıcılar, Hepsiburada mobil uygulamasında “Hepsi” butonuna tıklamaları ve Market bölümüne gitmeleri gerekiyor.

Market bölümünde “Akıllı Alışveriş Şefi” butonuna tıklayan kullanıcılar, yapmak istedikleri yemeğin adını yazarak ya da “Akıllı Şef” tarafından önerilen bir yemeği seçerek gerekli malzemeleri görebiliyorlar. Sonrasında tarifte yer alan ancak evlerinde bulunmayan malzemeleri hızlıca seçerek Hepsiburada Market uygulamasındaki mağazalardan kolayca sipariş verebiliyorlar.

ChatGPT altyapısıyla oluşturulan “Akıllı Alışveriş Şefi”, kullanıcıları “Bugün ne pişirsem?” endişesinden kurtarırken malzemeleri tek tek arama ve sepete ekleme zorluğunu da ortadan kaldırıyor.