Google’dan Yapay Zeka ile Müzik Aracı: MusicFX

Google, geçen yıl piyasaya sürdüğü yapay zeka destekli müzik oluşturma aracı MusicLM’nin geliştirilmiş sürümü MusicFX’i tanıttı.

MusicFX, 70 saniyeye kadar şarkı sözleri ve müzik döngüleri oluşturabilme özelliği sunuyor. Google’ın açıklamasına göre, MusicFX daha yüksek kaliteli ve hızlı müzik üretimi sağlıyor.

Aracın belirli kullanıcılara Aralık ayında sunulmasının ardından, MusicFX artık genel kullanıma açıldı. Google AI Test Kitchen üzerinden erişilebilen MusicFX’e göre, kullanıcılar aracı kullanarak 10 milyondan fazla parça üretti.

MusicFX, kullanıcıların metinsel komutlarla şarkılarını tanımlamalarına imkan tanıyor. Varsayılan ayarı, 30 saniyelik iki farklı parça oluştururken, kullanıcılar parçaları 50 veya 70 saniyeye kadar uzatabiliyor. Ayrıca, başlangıç ve bitişi otomatik olarak birleştirerek döngü haline getirme seçeneği de sunuluyor.

Google, telif hakkı konusunda bir sorun yaşamamak için belirli sanatçılardan bahseden ya da spesifik olarak vokal belirten istemleri kabul etmiyor. Parçaların yapay zekayla oluşturulduğunu netleştirmek için de DeepMind bölümünün geliştirdiği duyulamayan bir filigran teknolojisi olan SynthID’den yardım alıyor.

Dev şirket, MusicFX ile birlikte şarkı sözü oluşturma aracı TestFX’i de yayınladı. Bir süredir sınırlı sayıda kullanıcı için açık olan yapay zeka aracı, herkesin kullanımına açıldı. Aynı MusicFX gibi AI Test Kitchen üzerinden erişilebilen TestFX, şarkı sözü yazma aşamalarını kolaylaştırmak amacıyla için tasarlanmış bir modül paketi. Araç, seçilen bir harfle başlayan kelimeleri kullanıcılara sunabiliyor ya da iki alakasız şey arasındaki benzerlikleri bulabiliyor.