Enerjisa, “Womentum” Programıyla Kadın Öğrencilerin Kariyer Yolculuğuna Işık Oluyor

Kariyer basamaklarını sağlam adımlarla çıkmak isteyen kadın öğrenciler için “Womentum” programını başlatan Enerjisa Üretim, kadınların istihdamda yer almasını hedefliyor.

Kariyer odaklı bir program olan Womentum, kadınların üretim hayatında yer almasını teşvik etmek için başlatıldı. Programın detaylarını ilgilisiyle buluşturan Enerjisa’nın açıklaması ise şu şekilde: “8 hafta boyunca online platformda gerçekleşecek programa üniversitelerin 3 ve 4’üncü sınıfında veya meslek yüksek okullarının son sınıfında eğitim gören kadın öğrenciler başvurabilir.”

Enerjisa Üretim’in ana partnerliğinde, imeceLAB’in yürütücülüğünde, Sabancı Üniversitesi Yönetici Geliştirme Birimi ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi’nin akademik desteğiyle kadın öğrencilere yönelik yetenek geliştirmeyi amaçlayan yetkinlik odaklı Enerjisa Üretim eğitim programının ikincisini bu yıl “Womentum” adıyla başlıyor. Programın ilki kadın öğrencilerin hayatına dokunmuş, kariyer yolculuklarına güzel bir kapı açmıştı. Devam programı da öğrenciler için yararlı olacak; öğrenciler, kişisel gelişimden kariyer planlamasına, sürdürülebilirlikten enerji sektörüne kadar birçok farklı alanda eğitimle desteklenen birlikte öğrenme deneyiminin bir parçası olacak.

Program kapsamında öğrenciler birçok alanda eğitim görebilecekler. Bu konu başlıkları ise şu şekilde: sürdürülebilir kalkınma amaçları, iklim krizi, çeşitlilik ve kapsayıcılık eğitimi ve liderlik konularının yer aldığı eğitimde enerji arz ve talebi ile ilgili temel konular, enerji piyasaları, enerji sistemi dönüşümü.

Enerjisa, Womentum ile alakalı şu açıklamada bulundu:

Katılımcılar, kişisel gelişim konusunda yılmazlık, çeviklik, empati ve gönüllülük, iletişim ve beden dili, eleştirel düşünme ve öğrenme aşkı başlıklarını öğrenecek. Kariyer süreci konusunda ‘iş hayatında kadın olmak’ ile ‘yeni meslekler’ panelleri gerçekleştirilecek. Ayrıca networking, mülakat teknikleri, özgeçmiş hazırlama, mülakat simülasyonları konularında alanında uzman isimlerden eğitim alacak olan öğrenciler Enerjisa Üretim yöneticileri ile birebir mülakat deneyimini de yaşayacak. Katılımcılar, ‘Womentum’ programının diğer dersleri olan Finans 101 ve Dijital 101 derslerinde ise finansçı olmayanlar için finans eğitimi ile dijital maharetler ve terimler üzerine eğitim alacak. Katılımcıların, bakış açıları ve bilgi birikimleri ile kariyerlerine başlarken gerekli yetkinlikleri kazanmaları hedeflenen ‘Womentum’ programına son başvuru tarihi ise 27 Mart 2023