Alternatif Bank, Kapsayıcı İstihdam Anlayışıyla Farkındalık Yaratıyor

Alternatif Bank, “Engelsiz Bankacılık” çalışmaları kapsamında Türkiye Bankalar Birliği‘nin düzenlediği Bankacılık Mesleki Eğitim Programı‘ndan sertifika almış engelli bireylerin istihdam edilmesi için girişimde bulundu.

Alternatif Bank yaptığı açıklamada, 25 Şubat-9 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen Bankacılık Mesleki Eğitim Programı’na katılan engelli bireylerin, bankacılık sektörüne yönelik mesleki bilgi ve beceriler kazandıklarını ve aynı zamanda Alternatif Bank’ta kariyer fırsatı elde ettiklerini belirtti.

Alternatif Bank’ın düzenlediği ülke genelindeki Bankacılık Mesleki Eğitim Programı’na katılan engelli bireyler, temel ve ileri seviye ofis programları, raporlama ve kişisel gelişim konularında eğitim aldılar. Programı başarıyla tamamlayan katılımcılar, mart ayında düzenlenen bir törende sertifikalarını alarak mezun oldular. Eğitim programını başarıyla tamamlayarak sertifikalarını alan katılımcılar, Alternatif Bank dahil olmak üzere bankaların insan kaynakları ile görüşme fırsatı yakaladılar.

Alternatif Bank Genel Müdürü Kaan Gür, konuyla alakalı şu açıklamada bulundu:

“Alternatif Bank olarak Engelsiz Bankacılık anlayışımızın temelinde, sunduğumuz tüm hizmetlerin herkes tarafından eşitlik çerçevesinde kolaylıkla ulaşılabilmesini sağlamak yatıyor. Bu yolda emin adımlarla ilerlerlerken, önceliklerimizden biri de bankamızda engelli istihdamını yaygınlaştırmak. İnsan odaklı kurum kültürümüzle engelli bireylerin bankacılık sektöründe istihdamını artırmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bankacılık Mesleki Eğitim Programı’nın ardından bu sayının daha çok artmasını bekliyoruz. Sektörümüzde bir zihniyet dönüşümüne öncü olabilme vizyonuyla yeni adımlar atmaya devam edeceğiz.”