Akıllı Telefonu Teleskoba Dönüştüren Cihaz

Teknoloji dünyasındaki son yeniliklerden biri olan Hestia, herkesin akıllı telefonlarıyla gökyüzündeki muhteşem gök cisimlerini yakalamasına olanak tanıyor. Bu cihaz sayesinde Güneş’i, Ay’ı ve yıldızları fotoğraflamak artık daha kolay ve erişilebilir hale geliyor.

Vaonis, geçtiğimiz yıllarda akıllı telefonları teleskoba dönüştüren çeşitli cihazlarla büyük ilgi toplamayı başarmıştı. Şirket, önceki versiyonlarına göre çok daha zarif ve ince hatlara sahip olan yeni tasarımı Hestia ile şu sıralar büyük yankı uyandırıyor.

Hestia’nın öne çıkan özelliği, kullanıcılara 25x optik yakınlaştırma imkânı sunan patentli altı lensli optik tasarımı. Bu ileri teknoloji, akıllı telefon kullanıcılarının artık Güneş’i, Ay’ı, yıldızları ve diğer gök cisimlerini gece gündüz fotoğraflayabilmesine olanak sağlıyor.

Akıllı telefonlarla gökyüzünün güzelliklerini keşfetmek mümkün

Cihaz, kullanıcı deneyimini artırmak için Vaonis’in Gravity uygulamasıyla entegre edildi. Bu entegrasyon, astronomik cisimlerin fotoğraflanmasını kolaylaştırarak kullanıcılara yardımcı oluyor. Uygulama, gökyüzünde neyin olduğunu kullanıcıya özet şeklinde sunarak astronomi konusunda bilgisi olmayan kişilere bile fotoğraf çekme ve bilgi edinme imkânı tanıyor. Bu sayede herkes, gök cisimlerini keşfetme ve kaydetme deneyimini daha kolay bir şekilde yaşayabiliyor.

Hestia’nın tasarımı, mevcut akıllı telefonlarla birlikte gelecekte çıkacak telefonlarla da uyumlu olmasını sağlayan manyetik bir yuvaya sahip. Oldukça kompakt bir cihaz olan Hestia, 17 x 24 x 5,5 cm boyutlarında ve 500 gram ağırlığında. Bu özelliği, kullanıcıların fotoğrafçılık deneyimini her zaman yanlarında taşıyabilecekleri bir cihazla güçlendiriyor.  Ayrıca teleskobun, Ay’daki kraterleri ve güneş lekelerini gösterecek kadar keskin bir çözünürlük sağlaması bekleniyor.

Hestia, 17 Ağustos tarihine kadar 189 dolarlık erken sipariş fırsatı sunuyor. Cihazın Nisan 2024‘te teslim edilmeye başlanması planlanıyor.

 
author avatar
Hatice Çam
Editör