Yerli Yapay Zekâ Aracı Metinden Sunum Oluşturuyor

Decktopus, genç Türk girişimciler tarafından geliştirilen bir yapay zekâ aracı olarak dikkat çekiyor. Yapay zekâ desteğiyle metinden sunum oluşturabilen Decktopus, tasarım bilgisi gerektirmeden hızlı bir şekilde sunum hazırlamanıza imkân sağlıyor.

Yapay zekâ destekli sunum oluşturma aracı Decktopus, genç Türk girişimci Noyan Alperen İdin‘in kurucu ortaklığında hayata geçirildi ve ProductHunt‘ta listelenmeye başladı. İdin ve arkadaşlarının İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü‘nden mezun olduktan sonra İYTE Teknopark‘ta başlattıkları yapay zekâ projesi, üç yılda 100 bin kullanıcıya ulaştı. Başarılı girişim, Türkiye’den sonra Silikon Vadisi‘ne taşındı. Girişim, beşinci yılının sonunda 5 milyon kullanıcıya ulaşmayı hedefliyor.

Decktopus’un kurucu ortağı Noyan Alperen İdin, her gün dünya genelinde yaklaşık 30 milyon sunum yapıldığını ve bunların yarısının verimsiz olduğunu belirtiyor. İdin, eğitim ve iş dünyasının önemli bir parçası olan sunumları hazırlamak için gereken zamanı ve teknik beceriyi azaltmak amacıyla çalıştıklarını vurguluyor. Decktopus, PowerPoint, Keynote, Google Slayt gibi büyük sunum programlarıyla rekabet eden ve ücretli hizmet sunan 50‘den fazla sunum aracı arasında yer alıyor. Bu yapay zekâ, kullanıcının beklentisine göre otomatikleştirdiği hazır şablonlarıyla diğer rakiplerinden farklılaşıyor.

Decktopus’u kullanarak, tasarım bilgisi gerektirmeden en kısa sürede sunum hazırlamanız için öncelikle platform üzerinde bir hesap oluşturmanız gerekiyor. Ardından yapay zekaya sunumun temasını metin olarak tanımlamanız istenecek. Bu metin temasını belirledikten sonra yapay zekâ, bu sunumun hedef kitlesini, amacını, süresini ve sunum kreatifinde tercih ettiğiniz tarzı size sorular eşliğinde sunacak. Bu sorulara seçenekler üzerinden yanıt verdiğinizde, kısa bir süre sonra sunum taslağı düzenleme arayüzü ekranınızda belirecek. Bu aşamadan sonra, sunumunuzu istediğiniz şekilde detaylandırabilir veya kişiselleştirebilirsiniz. Böylelikle Decktopus, size hazır şablonlar ve düzenleme seçenekleri sunarak sunumunuzu daha etkileyici hale getirmenize olanak sağlar.

author avatar
Hatice Çam
Editör