Yeni Nesil Kulaklıklar Dil Öğrenme Mecburiyetini Ortadan Kaldıracak mı ?

Yeni nesil akıllı kulaklıklar ile artık istediğiniz dilde iletişim kurabileceksiniz.

Ambassador

İki yönlü tercüme yapabilen yeni nesil kulaklıklar ile her dilden insanla konuşmak mümkün hale geliyor. Waverly Labs firmasının yeni modeli 20 dilde ve 42 lehçede çeviri yapabiliyor. Normalde iki fonksiyonu olan kulaklıklar , yapılan geliştirmeler ile üç fonksiyonlu hale getirildi.

Dinle, anlat ve karşılıklı konuş seçenekleri iletişim sorunlarını ortadan kaldırıyor. Öncelikle seçilen bir dil Ambassador ile dinleniyor ve otomatik olarak kullanıcının ana diline çevriliyor. İkinci olarak eğer bir konferansta iseniz konuşmacının sözlerini birden fazla kişiyle paylaşabilmek mümkün. Ayrıca bu sesleri akıllı telefonlara gönderebiliyorsunuz. Son özellik olarak iki kişinin sohbet etmesini sağlayan sağlıklı konuşma ortamını sağlıyor.

Birden çok kişinin olduğu ortamlarda dinlediği sesleri canlı olarak otomatik ve hızlı bir şekilde sizin seçtiğiniz dile çeviriyor. Dolayısıyla iletişim kopukluğu sorununu ortadan kaldırıyor.

Pixel Buds
Google, ekim ayında düzenlediği etkinlikte Google Pixel 4 ailesinin yeni kablosuz kulaklığı Pixel Buds modelini tanıtmıştı. Geçtiğimiz haftalarda satışa çıkan kulaklık Google Translate üzerinden anlık olarak çeviri yapabiliyor. Ancak kulaklığın tüm fonksiyonlarını kullanabilmek için Google Play Store üzerinden Pixel Buds‘ın uygulamasını indirmeniz gerekiyor. Uygulamayı indirip bluetooth üzerinden kulaklığı bağladığınızda kulaklığın tüm fonksiyonlarını uygulama üzerinden kontrol edebilirsiniz. Henüz iOS ile uyumlu olmayan bu kulaklığın yakında uygulama ile iPhone üzerinden de kullanılabilecek.

Mymanu Clik+  
Tamamen kablosuz olan Mymanu Clik+ anlık olarak 37 farklı dili birbirine çeviriyor. Üstelik çevrim dışı olduğu zamanlarda çalışmaya devam ediyor. Bulut sistemiyle entegre şekilde çalışan kulaklık aynı zamanda kendi başına hiçbir cihaza bağlanmadan çalışmasını sağlayan bir işlemciye sahip. Cihaz, kendisine en yakın Wi-Fi ağına bağlanıp bulut sistemine eriştiği anda aktif oluyor. Grup sohbetlerinin de mümkün olduğu Clik+ kulaklıkları, bluetooth teknolojisi yerine NFMI adı verilen bir sistemle birbirlerine bağlanıyorlar. Bu aynı zamanda daha güçlü bir ses kalitesi, daha az kopan bağlantı ve sohbetlerin daha akıcı olmasını sağlıyor.

Timekettle WT2 Edge
ABD’li girişim Timekettle’ın geliştirdiği Timekettle WT2 Edge kulaklıkları, çift yönlü simültane çeviri özelliğine sahip. Kulaklıklar 40 dile kadar çeviri yapabilir ve 93’e kadar farklı aksanı destekliyor. Kullanıcıların konuşurken ve dinlerken gerçek zamanlı çeviri yapan kulaklık 0,5 saniyede yüzde 95’e varan doğruluk oranına ulaşıyor. Timekettle WT2 Edge, DeepL, Google, Microsoft, iFlytek, AmiVoice, Hoya ve Timekettle dâhil olmak üzere dünyanın önde gelen altı çeviri motoru tarafından destekleniyor. Ayrıca Hoparlör Modu ile çeviriyi hoparlöre yönlendirebiliyor.