Yapay Zeka Destekli Yeni Nesil Sağlık Hizmeti

Sağlık şirketi Forward, CarePods adını verdiği dünyanın ilk yapay zeka destekli doktor muayenehanelerini faaliyete geçirdi. CarePod’lar, teşhis koyma, kişiselleştirilmiş sağlık planları oluşturma ve bire bir danışmanlık gibi geniş bir hizmet yelpazesi sunarak tıbbi bakım alanında köklü bir değişim hedefliyor.

CarePod’lar, geleneksel tıbbi uzmanlıkla ileri teknolojiyi birleştirerek hastalara mevcut sağlık sorunlarına çözüm bulma ve gelecekte ortaya çıkabilecek sorunları önleme fırsatı sunuyor.
Hasta kabine giren kişiler, hastalık tespiti, biyometrik vücut taramaları ve kan testi gibi çeşitli sağlık uygulamalarına erişebilir ve bu hizmetler arasından seçim yapabilirler.

Yapay Zeka, Sağlık Alanında Yeni Kapı Açıyor

Şu an itibariyle CarePod’lar, alışveriş merkezleri, spor salonları ve ofis binaları gibi kamuya açık alanlarda aktif olarak kullanılıyor. Ayrıca özellikle San Francisco, New York ve Chicago gibi büyük şehirlerde daha fazla lansman yapılması planlanıyor. Bu projenin temelini, şirketin tescilli yapay zeka modeli oluşturuyor. Bu model, klinik uzmanlığı ve en son tıbbi araştırmaları pratiğe dökerek çeşitli hastalıklarla mücadele etmeyi amaçlayan pratik teşhis araçları ve kapsamlı bakım planları geliştirmeyi hedefliyor.

CarePod ziyaretleri sırasında elde edilen veriler, platforma güvenli bir şekilde aktarılarak sürekli sağlık izlemesi yapılmasına imkan tanıyor ve hastalık risklerinin belirlenmesine yardımcı oluyor. Yapay zeka tabanlı sohbet uygulamalarının aksine, kayıtlı klinisyenlerin tüm tedavi kararlarını alması, teknoloji ile insan tıbbi uzmanlığının bir kombinasyonunu sunuyor.

Forward şirketi, gelecekte modelin kapasitesini doğum öncesi bakım ve ileri kanser taraması gibi alanları da kapsayacak şekilde genişletme planları yapıyor. CarePod’lara erişim için aylık üyelikler, 99 ABD dolarından başlayarak pop-up muayenehanelere erişimi içeriyor.

author avatar
Hatice Çam
Editör