Şişecam Çevre’nin Tek Sahibi Şişecam Oldu

Şişecam, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın (EBRD) Şişecam Çevre Sistemleri AŞ’deki yüzde onluk hissesine ait satın alım opsiyonunu kullandı. Şişecam’dan yapılan açıklamaya göre, Şişecam ve EBRD tarafında 2016’da kurulan şirket 7 yıllık bir süreçte Türkiye’de cam atığı toplama ve geri dönüşüm sektörünün sanayileşmesine destek verdi.

Ana faaliyet alanlarında dünyanın en büyük 3 üreticisinden biri olma hedefiyle çalışmalar yürüten ve bu yolda yatırımlarına devam eden Şişecam, 24 Nisan’da EBRD’nin Şişecam Çevre Sistemleri AŞ’deki yüzde onluk hissesi için satın alım opsiyonunu kullanmasıyla şirketin tek pay sahibi konumuna ulaştı.

Şişecam ve EBRD ortaklığıyla hayata geçirilen Şişecam Çevre Sistemleri AŞ, kurulduğu tarihten itibaren daha yüksek kalitede cam kırığı elde edilmesine olanak sağlayacak moderniteye sahip tesislerin kurulması amacıyla ekosistem finansmanını odağına alarak sektörü sanayileştirme yolunda destekledi. Şişecam Çevre Sistemleri AŞ, bugüne kadar Türkiye’de cam geri kazanım firmalarının alt yapı ve tesis yatırımı yapmasına ve son teknolojiye sahip tesisler kurmasına aracılık etti. Şişecam, bu alanda kendisine ait lisanslı tesis kurarak kaliteli cam kırığı üretimi konusunda da etkin öncü rol oynadı.