Porland, Çevre için Atık Suyu Değerlendiriyor

Porland, çevre dostu vizyonuyla sürdürülebilirliğe katkı sağlıyor. Yeni projeleriyle sorunun çözümüne destek olmaya devam eden Porland, yaptığı yatırımlarla 35,1 ton ham madde tasarrufu gerçekleştirdi.

Porland, iklim krizi ve diğer küresel çevre sorunlarına duyarlı iş modelini benimseyerek öncü bir rol üstleniyor. Düşük karbon emisyonlu üretim, atık su arıtma, geri dönüşüm, eğitim faaliyetleri, enerji tasarrufu ve sürdürülebilir toplumsal dönüşüm gibi alanlarda projeler geliştirerek farkındalık oluşturmayı amaçlıyor.

Porland’ın yatırımları sonucunda atık su geri kazanımı çalışmaları sayesinde son 5 yılda kullanılan su miktarının arıtılmasıyla 10 bin hanenin bir yıllık su tüketimi geri kazanıldı. Aynı zamanda 117 ton atık kâğıdın geri dönüşümüyle 1.989 çam ağacı kesilmekten kurtarıldı ve 35,1 ton ham madde tasarrufu sağlandı.

Porland Yönetim Kurulu Üyesi İmge Pamukçu, şirket olarak çevreyi değerli bir hazine olarak gördüklerini ve bu hazineyi korumak adına çeşitli projeler geliştirdiklerini belirtti. Pamukçu, ifadelerini şu sözlerle aktardı:

“İklim değişikliğiyle mücadele çalışmalarını sadece gelecekte yaşam kalitemizi artıracak ya da riskleri ortadan kaldırmak için bir zorunluluk olarak değil, aynı zamanda operasyonel maliyetlerin azaltılması, geleceğin ekonomik yaşamında rekabet avantajı sağlanması için önemli bir yöntem olarak değerlendiriyoruz. Bu çerçevede birçok projeyi hayata geçiriyoruz. Örneğin; tesisimizde doğal kaynak kullanımının azaltılması için üretim hatalarının olduğu porselenleri öğüterek tekrar hammadde olarak ürün reçetesinde kullanıyoruz. Geliştirdiğimiz Re-Gen serisi ile yıl içerisinde üretimde ortaya çıkan kırpıntı ve atık çamurların ortalama 196 ton ham maddenin ve 144 ton renkli kırık ürünün geri kazanılması sayesinde yaklaşık 829,85 ton CO2 sera gazı salınımının engelleneceğini öngörüyoruz.”

Porland Yönetim Kurulu Üyesi İmge Pamukçu

Porland, gerçekleştirdiği projeleriyle çevre dostu bir yaklaşım sergiliyor

Pamukçu, projeyle alakalı da konuştu: “Bu projemizin yanı sıra enerjide dışa bağımlılığın azaltılması ve yenilenebilir bir enerji kaynağının kullanıma alınması ile sera gazı salınımlarının azaltılmasını amaçlayarak tesisimizde GES kurulumu da gerçekleştirdik. Ayrıca floresan ve diğer akkor flamanlı aydınlatma sistemlerinin yüzde 80’inini LED aydınlatmaya dönüştürdük. Yapılan aydınlatmalar ile yaklaşık yüzde 50 oranında enerji tasarrufu sağlıyoruz. Daha iyi bir dünya ve daha iyi bir gelecek için bu kapsamda projelerimizi ve yatırımlarımızı sürdüreceğiz.”

Ayrıca Pamukçu, sürdürülebilirlik faaliyetleri kapsamında kurum içinde eğitimler düzenlediklerini belirtti. “Sürdürülebilirliği hayatın her alanında katmak ve herkes tarafından benimsenmesini sağlamak için şirketimizde her yıl çevresel eğitimler düzenliyoruz. Bu sayede şirketimizin çevresel performansını artıracak olan tüm projelerimizin sürekliliğini ve verimini belirleyecek olan çalışanlarımızla kurumsal çevre bilincinin sürekliliğini sağlıyoruz. Şirket çalışanlarımızın yanı sıra toplum içinde de sürdürülebilirliği benimsetmek adına projeler gerçekleştiriyoruz. Son olarak Dünya Çevre Günü’nde özel kardeş okul projemiz kapsamındaki Yeniköy Elif Alpdemir İlkokulu’ndaki çocuklarımızla buluşup geri dönüştürülebilir atıklar ile çevreye duyarlı çalışmalar gerçekleştirdik. Bu yönde projeler üzerinde çalışmaya devam ediyoruz.” şeklinde ifade etti.