Mars, Süt Zinciri İçin Karbon Ayak İzi Girişimi!

Mars, süt tedarikinin karbon ayak izini azaltmayı hedefleyen “Moo’ving Dairy Forward“ı 47 milyon dolar yatırımla duyurdu.

Yeni girişim, geçen yıl Mars’ın başlattığı iklimle ilgili yeni hedeflerin ardından geldi. 2030’a kadar karbon emisyonlarını yarıya indirme taahhüdü ve bir sonraki yılda 1 milyar doların üzerinde yatırım bu hedefler arasında. Üç yıl içinde iklim eylemi destekleniyor. Ham maddeler, Mars’ın toplam sera gazı emisyonlarının %70’inden fazlasını oluşturuyor. Süt ürünleri ise şirketin karbon ayak izine en büyük ikinci katkıyı sağlıyor. Mars’ın ürünleri için 200.000’den fazla inek ve 1.000 çiftlikten süt ürünlerine ihtiyaç duyuluyor.

Mars, süt ürünleri tedarik zincirinin emisyon ayak izini ele alma çabalarına odaklandı. Yem bileşenlerini iyileştirmek, metan üretimini azaltmaya yardımcı olan yemlere yeni bileşenler eklemek için süt ürünleri üreticileriyle işbirliği yapıyor. Gübre yönetimini sürdürmek ve süt yemi bitkilerinin sürdürülebilirliğini artırmak için yenileyici tarım uygulamaları hedefleniyor. Mars, net sıfır süt ürünlerine yönelik beş yıllık bir projeyi Almanya’nın DMK Grubu ile hayata geçiriyor.

Şirket, Hollanda merkezli süt ürünleri kooperatifi FrieslandCampina ile Sürdürülebilir Süt Ürünleri Geliştirme Programı kapsamında işbirliği yapıyor. Ayrıca, Fonterra ve Sea Forest ile ineklerin sindiriminden kaynaklanan metanı azaltan SEAFEED deniz yosunu gıda takviyesi denemesi için araştırma yapıyor. Polonya’da ise Interfood ve Mlekovita ile birlikte ülkenin ilk ve en büyük Bovaer yem katkı maddesi projesini başlatıyor.

Mars Snacking Ar-Ge, Tedarik ve Sürdürülebilirlik Sorumlusu Amanda Davies şunları söyledi:

Gezegenimizi sağlıklı tutmak için yapabileceğimiz her şey, Mars için tartışmasız bir önceliktir. Ancak daha sürdürülebilir süt ürünlerine ulaşma vizyonumuz, çiftçilerin ve tedarikçilerin destek ve eylemleriyle gerçekleşir. Moo’ving Dairy Forward Sürdürülebilir Süt Ürünleri Planımızın bir parçası olarak, çiftçilere iklim açısından akıllı değişiklikler yapmalarına yardımcı olmak için milyonlarca dolar doğrudan çiftçilere geri dönüyor. Birlikte, iklim değişikliğiyle doğrudan mücadeleye yardımcı olabiliriz ve daha sürdürülebilir bir gelecek için sektörümüzü yeniden şekillendirebiliriz.

author avatar
Selin Akturk