KARDEMİR, Atık Depolama Tesisi Kuracak

Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR), endüstriyel atıkların düzenli bir şekilde depolanması amacıyla yeni bir tesis kurmaya hazırlanıyor.

Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR), çevresel sorumluluklarına dikkat çekerek, üretim süreçlerinden kaynaklanan endüstriyel atıkların etkili bir şekilde yönetilmesini amaçlayan bir adım atıyor. Fabrika yönetimi, atık yönetimi konusunda çevresel standartları karşılayacak bir tesisi kurma kararı aldı. Bu tesiste, endüstriyel atıkların düzenli olarak depolanması ve çevreye olumsuz etkilerin en aza indirilmesi sağlanacak. KARDEMİR, bu adımıyla sürdürülebilirlik ilkesine uygun hareket etmeyi ve çevre dostu üretim uygulamalarını desteklemeyi amaçlıyor.

KARDEMİRin atık depolama tesisi yakında kurulacak

KARDEMİR, Çevre Duyarlılığını Artırıyor

Fabrika yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, üretim süreçlerinden kaynaklanan çelikhane cürufunun, atık yönetimi yönetmeliği hükümleri doğrultusunda düzenli bir şekilde depolanması için endüstriyel atık düzenli depolama tesisi kurulmasının planlandığı ifade edildi. Bu tesisin, çevresel yönetim ve sürdürülebilirlik ilkeleri doğrultusunda atıkların etkin bir şekilde yönetilmesini sağlamayı hedeflediği vurgulandı.

Yatırıma, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği’ne göre 2 Haziran’da olumlu kararı verildiği aktarıldı. Konuyla alakalı ise şu açıklama yapıldı:

“KARDEMİR’in yapmayı planladığı Karabük bölgesindeki ilk endüstriyel atık düzenli depolama tesisi olan yatırımla, dolgu amacıyla kullanılan tehlikesiz çelikhane cüruflarının kullanılamayan miktarının yönetmelik hükümlerine uygun olarak depolanması sağlanacak. KARDEMİR çevre duyarlılığını artırmayı sürdürerek çevre yatırımlarına devam edecek.”