Fakuma 2023 – Yenilik Havai Fişekleri!

Fakuma uluslararası plastik işleme ticaret fuarı, 17 – 21 Ekim 2023 tarihleri ​​arasında başarıyla gerçekleştirildi.

Ticaret fuarı, on iki sergi salonu ve çeşitli fuaye alanlarında 1636 katılımcıyla (2021’deki son Fakuma‘dan %10 daha fazla) Büyük bir havai fişek yağmuruna yol açan bir plastik kutlaması olarak rezerve edilmişti.

Dolu bir katılımcı, memnun katılımcılar, 39.343 hevesli uzman ziyaretçi ve ileriye dönük konular; genel sonuçlar oldukça etkileyici. Ticaret fuarı organizatörleri bir plastik kutlaması sözü verdiler ve Fakuma 2023 de tam olarak buydu! 1636 katılımcı, 85.000 metrekarelik sergi alanı üzerinde çok sayıda yeniliği sergiledi ve her şeyden önce, plastiğin parçalanabilirliği ve geri dönüştürülebilirliği açısından geleceğe yönelik umut verici bir görünüm sundu.

Sonuç olarak, fuarın konusu dijitalleşme, otomasyon, esneklik, enerji verimliliği ve sürdürülebilirlik gibi tematik odaklara dayanıyordu. Kapalı döngü malzeme akışlarının oluşturulması, geri dönüşümü hedefleyen ürün optimizasyonu ve ileri teknoloji uygulamalar için geri dönüştürülmüş ürünlerin işlenmesi sıklıkla gündemin üst sıralarında yer aldı. Genel olarak bakıldığında, yeni teknolojiler kaynak tasarrufu ve net sıfır emisyon gibi mevcut zorlukların üstesinden geliyor.

Yüksek Düzeyde Enternasyonalizm, Memnun Katılımcılar

Katılımcıların %44’ü Friedrichshafen’e Almanya dışından geldi: 134 firma İtalya’dan, 120 firma Çin’den, 79 firma İsviçre’den, 70 firma Avusturya’dan, 58 firma Türkiye’den ve 55 firma Fransa’dan. Her yerde coşkulu, olumlu sesler hakim oldu. Green Chemicals’ın CEO’su Dr. Micaela Lorenzi, Fakuma’yı “fantastik bir ticaret fuarı” olarak görüyor. Kendisi ve ekibi bu yıl ilk kez Friedrichshafen’de sergi açtı; iki yıl sonra İtalyan şirketi nihayet bekleme listesinden çıkıp sergi salonuna girdi. Green Chemicals, polimerler ve bunların geri dönüşümü için çevre dostu çözümler sundu ve gelecek yıl tekrar katılmayı planlıyor. “Çünkü endüstrinin buluştuğu yer burasıdır” – bu, WIS Kunststoffe Genel Müdürü Daniel Römhild’in katılım lehine öne sürdüğü kısa ve etkili argümandır. Almanya’nın Lindlar kentindeki ONI pazarlama müdürü Rüdiger Dzuban, “Bizim için Fakuma, müşterilerle fikir alışverişinde bulunmak ve işbirliğinin avantajlarını vurgulamak için ideal bir platform” dedi.

Fakuma’da Her Zaman Müşterinin Yanındayız

Leonhard Kurz’un otomotiv ürünleri satış müdürü Jörg Stierand, Fakuma’yı ürün ve makine çözümlerinin tanıtılması ve mevcut ve potansiyel müşterilerle yeni iş alanlarının geliştirilmesi için “harika bir platform” olarak görüyor. Aurora Kunststoffe’nin genel müdürü Thomas Rätzsch’a göre, “Fakuma, yeni, sürdürülebilir plastik çözümlerini uygulamak amacıyla ihtiyaç duyduğumuz tüm ortaklarla konuşmak için ideal bir ortamdır”. Deifel Buntfarbenfabrik’in yönetici hissedarı Bernd Schäfer, Fakuma’yı “mükemmel bir ticaret fuarı” olarak tanımladı. Müşterilerle bağlantı kurmak ve ağımızı genişletmek için olağanüstü bir platformdur. Fakuma olarak her zaman müşterinin yanındayız.”

Kalabalık çekici olarak enjeksiyon kalıplama makineleri

Geleneksel olarak büyük enjeksiyon kalıplama makineleri her zaman büyüleyici göz alıcılar ve gerçek anlamda ilgi çekici olmuştur. Bu alandaki yeni ürünler arasında, makineleri esnek ve güçlü kılan tamamen elektrikli tahrikli sistemler yer alıyordu. Ambalajlama, geri dönüşüm bileşikleri ve metal ikame çözümleri için de birçok sürdürülebilir konsept sunuldu. Diğer şeylerin yanı sıra, ticaret fuarında öğütme ve parçalama makinelerinin yanı sıra modern soğutma sistemleri ve enerji tasarruflu kalıp sıcaklığı kontrol teknolojisi, proses izleme ve veri toplama sistemleri ve elbette endüstriyel alandaki yenilikler de sergilendi. 3D baskı. Fosil bazlı hammaddeler yerine yenilenebilir kaynakların artan kullanımı da Fakuma’da yaygın bir tartışma konusuydu. Endüstri, biyo bazlı hammaddelerin çok sayıda uygulamada kullanılmasına yönelik adım adım çalışıyor.

author avatar
Aleyna Yıldırım
Editör