E-Ticaret Zirvesi 7 Haziran’da Conrad Otel’de Gerçekleşti.

Türkiye’de e-ticaret sektörüne büyük katkı sağlayan Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) ve Google iş birliğinde düzenlenen E-Ticaret Zirvesi’nde, sektörün önde gelen temsilcileri Conrad Otel’de bir araya geldi.

e-ticaret zirvesi

Sektörün önde gelen markalarının bir arada olduğu etkinlikte, e-ticaret sektörüne yönelik çok kanallı perakende araştırmasının sonuçları da açıklandı.

Zirvenin sektörün nabzını tutarak, gelecek vizyonuna önemli bir katkı sunacağını söyleyen ETİD Başkanı Emre Ekmekçi, “Türkiye menşeli ürünlere olan talebin de artmasıyla e-ihracatın önümüzdeki 3 yıl içerisinde 10 kat büyüme göstererek dünya ortalamasını yakalayacağını öngörüyoruz” dedi.

ETİD Yönetim Kurulu Başkanı Emre Ekmekçi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen zirvede, Google’ın e-ticaret sektörüne yönelik gerçekleştirdiği çok kanallı perakende araştırmasının sonuçları açıklandı.

Ticaretin Geleceği ve İnovasyon Paneli

Zirvede “Ticaretin Geleceği ve İnovasyon” panelinde NTV Ekonomi Sunucusu – Berfu Güven’in Moderatörlüğü ile e-ticaret sektörünün önde gelen markalarının temsilcileri Getir Kurucu Ortak – Tuncay Tütek , Insider Ortağı – Türkiye Ülke Müdürü – Ali Can Kamiloğlu , RubiBrands Kurucu Ortak – İrtek Uraz ve Vivense Özel Projeler Yöneticisi – Yusuf Sire bir araya geldi. Satın alma yolculuğunda Türkiye’nin e-ticaret pazarında öncü olduğu alanlar, bunun ticaretin farklı alanlarındaki büyüme rakamlarına etkileri ve e-ticaretin geleceğine dair beklentilerden söz edildi.

Getir Kurucu Ortağı Tuncay Tütek Getir markasının ortaya çıkışının 2014 yılında olduğunu ve 10 dakikada sipariş teslim üzerine kurulduğundan bahsetti. İnovasyon ve teknolojiye olan yatırımları sayesinde e-ticarette hızlı ilerlediklerini ; pandemiden fazla etkilenmediklerini ifade etti.

Panel konuşmacılarından olan RubiBrands Kurucu Ortağı İrtek Uraz Türkiye’ de olmayan bir iş modeli getirdiklerinden ve çalışma politikalarından bahsetti. Büyüme imkanı olan markalara yatırım yapıp bunları e-ticaret kanalıyla teknolojik açıdan geliştirme çalışmaları yaparak yeni haliyle global pazarda tanınan markalar yapmaya çalıştıklarını anlattı.

Google Türkiye Çok Kanallı Perakende Araştırması Sonuçları

Zirvede Google Türkiye Perakende Sektör Direktörü Alpagut Çilingir sektöre dair rakamlarla dinleyiciyle farklı boyutlarda e-ticaret sektöründe kullanıcı deneyimleri araştırmasının sonuçlarını paylaştı. E-ticaret’ te Türkiye Avrupa karşılaştırması rakamlarına ( 8 Ayrı ülkeden toplanan verilerle ) ve Türkiye olarak bu çok kanallı perakende satışta hangi düzeyde olduğundan söz etti.

Alışveriş yapan kişilere / müşteriye istediği bilgilerine net olarak vermek gerektiğini, müşteriyi sınırlandırmanın hata olduğunu ve bütünleşik bir yöntem ile yaklaşmak gerektiğini ; bunlar doğru uygulanırsa da bu bağlamda başarının kaçınılmaz olduğunun üzerinde durdu.

E-Ticaret  İle Büyüyen Çok Kanallı Perakende Paneli

Zirvenin ikinci paneli olan “E-Ticaret İle Büyüyen Çok Kanallı Perakende” , Google Türkiye Perakende & Teknoloji Sektör Yöneticisi – Gökçe Üzümcü’nün Moderatörlüğünde ; Beymen Grup E-Ticaret Genel Müdür Yardımcısı – Ümit Arsoy MediaMarkt Türkiye İcra Kurulu Üyesi, Pazarlama e-Ticaret ve Kurumsal İletişim Direktörü – Çağanur Atay Uçtu, LC Waikiki E-Ticaret Genel Müdürü – Ömer Barbaros Yiş ‘in katılımıyla gerçekleştirildi.

Panelde pandemi sonrası mağazaların tüketici deneyiminde değişen rolü, E-ticaret satışlarında dijital yetkinlikler sayesinde kişiselleştirilmiş tekliflerin çok kanallı perakendecilere daha değerli tüketiciler kazandırması konuları hakkında konuşuldu.

Beymen Grup E-Ticaret Genel Müdür Yardımcısı – Ümit Arsoy ; beymen.com ile 2015’te onlychannel’e katılan Beymen’in sürekli bu alanda yatırımlar yaptığını ve bu yatırımlarla cirolarının da arttığından bahsetti. Pandemi döneminde SepetPaylaş uygulamasıyla online sektörde bir yenilik yapıp müşteriye özel temsilciler atadıklarını ve bunun sayesinde birçok mağaza müşterisinin beymen.com ile tanıştığını , oldukça ses getiren bir proje olduğunu anlattı.

MediaMarkt Türkiye İcra Kurulu Üyesi, Pazarlama, e-Ticaret ve Kurumsal İletişim Direktörü – Çağanur Atay Uçtu ise konuşmalarında pandemi sürecinde yaşanan online döneme geçiş ve inovasyon yatırımlarından bahsetti. Sürdürülebilirlik misyonu ile hareket eden MediaMarkt broşürlerin mağazalardan toplatılıp dijital hale getirildiğinde daha başarılı olduklarından ve çevre misyonlarına da optimize olduğundan memnun olduklarını ifade etti.