Barilla “Pasif Pişirme” ile Makarna Pişirmenin Sürdürülebilir Yolunu Tavsiye Ediyor

Barilla, yemek pişirirken karbon emisyonlarını %80’e kadar azaltarak makarna severlerin enerji tasarrufu yapmasına yardımcı olacak açık kaynaklı bir cihaz yaratıyor.

Dünyanın önde gelen makarna markalarından Barilla, 2021’den beri küresel stratejik ve yaratıcı çözüm ortağı Publicis Italy/LePub’ın, sanatçı Maurizio Cattelan ve fotoğrafçı Pierpaolo Ferrari’nin kurduğu salt görüntü dergisi TOILETPAPER ile işbirliği içinde imzaladığı yeni Pasif Pişirme kampanyasını başlattı.

Kampanya, dünyanın dört bir yanındaki tüketicilere basit eylemlerle gezegen üzerinde faydalı bir etki yaratmaya katılmaları için ilham vermeyi amaçlıyor. Proje, sürdürülebilirlik arayışında İtalyan geleneğini ve teknolojisini cesurca birleştiren küresel bir mesaj olan “gezegen sevgisinin işareti” olarak makarna severleri makarnadan keyif almanın yeni bir yolu konusunda eğitirken, insanları mutfak alışkanlıklarını değiştirerek olumlu davranışları benimsemeye davet ediyor.

Le Pub’ın Global CEO’su, Publicis Worldwide’ın Global CCO’su ve Publicis Groupe İtalya’nın CCO’su Bruno Bertelli konuyla ilgili olarak, “Bu yeni kampanya için Barilla ile ortaklık kurmak, yüzyıllardır var olan ve gezegene duyulan gerçek bir sevginin işareti olan bir yöntemi benimsemek için inanılmaz bir fırsattı. WhatsApp BOT ile birlikte herkesin çevresel etkilerini azaltmasına yardımcı olabilecek açık kaynaklı bir teknoloji prototipi oluşturduk. Bu, teknolojinin günlük alışkanlıkları geliştiren ve fark yaratmaya yardımcı olan anlamlı bir araç olabileceğini gösteriyor. Alışılmadık yaratıcılıklarıyla TOILETPAPER, bu projenin KPI’larını birleştirmek için mükemmel bir ortak olmuştur. Onların umursamaz estetiği, bu kampanyaya Barilla’nın bu projeye yaklaşımına uyan eğlenceli ama düşünceli bir açı kazandırıyor” dedi.

Fikir, tüketicileri hem enerji tasarruflu hem de verimli uygulamaları benimsemeye teşvik ederek hazırlama sürecini değiştirebilecek alternatif ve daha sürdürülebilir bir makarna pişirme yöntemi olan “Pasif Pişirme” olarak bilinen eski bir pişirme tekniği etrafında dönüyor.

Pişirme işlemi ise şu şekilde işliyor: Makarnayı kaynar suda 10 dakika haşlamak yerine, iki dakika kaynattıktan sonra altını kapatıp, tencerenin kapağını kapatarak ve önerilen pasif pişirme süresini takip ederek makarnayı sıcak suda bekletin. Hepsi bu kadar

Bu yöntem ile evde basit hareketlerle enerji tasarrufu sağlarken ve karbon ayak izlerini azaltırken çevre üzerinde olumlu bir etkiye sahip olabilir. Makarnanın bir porsiyonu çok gibi görünmeyebilir ancak her gün servis edilen 438 milyon makarna ile küresel bazda önemli çevresel etki ile küçük bir değişiklik olabilir.

Bu amaçla Barilla, yemek pişirirken karbon emisyonlarını %80’e kadar azaltarak makarna severlerin enerji tasarrufu yapmasına yardımcı olacak açık kaynaklı bir cihaz yaratıyor. Pasif Pişirici, Publicis İtalya/LePub teknoloji fikir stüdyosu olan Le Garage tarafından icat edilen ve meydan okumayı üstlenmek isteyen herkes tarafından yeniden yorumlanabilen, geliştirilebilen veya geliştirilebilen bir yazılımla uygulanan bir teknoloji prototipidir. Bir tencere kaynar su üzerine yerleştirilen ve kendi Uygulaması aracılığıyla akıllı telefona bağlanan araç, makarna servise hazır olduğunda bir uyarı göndererek optimum pişirme süresini doğru bir şekilde ölçebilir. Ayrıca Barilla, sorularını çözmek ve deneyimlerini paylaşmak için Pasif Pişirme yöntemini benimsemek isteyen herkese adım adım içerik sunan WhatsApp Bot hizmetini açıkça kullanma imkanı sunuyor.