Yorglass, TURMEPA ile Denizleri Temizliyor

Yorglass, Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri çerçevesinde sosyal sorumluluk projeleri yürüten bir firma olarak, geçen yıl başlattığı “Cam Gibi Denizler” projesini bu yıl da DenizTemiz Derneği (TURMEPA) ile sürdürmeye devam ediyor. 2022 yılında Marmaris sahillerinde 120 bin litre atık sıvı toplayan Yorglass, bu yıl Göcek’te 600 bin litre atığın denizlere karışmasını engellemeyi hedefliyor.

Yorglass CEO’su Semavi Yorgancılar, TURMEPA ile sürdürülebilir iş birliği kapsamında yeni hedeflere doğru ilerlediklerini belirterek, “Denizlerimiz ülkemizin en önemli mirasları arasında yer alıyor ve onları korumak geleceğimiz için hayati önem taşıyor. TURMEPA ile gerçekleştirdiğimiz iş birliği ise ‘Temiz Su ve Sıhhi Koşullar’, ‘Sudaki Yaşam’ ve ‘Hedefler İçin Ortaklık’ gibi Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ne dayanıyor” dedi.

TURMEPA Başkanı Şadan Kaptanoğlu, Göcek‘in özel çevre koruma bölgesi ilan edilen koylarında gerçekleştirecekleri sıvı atık toplama çalışmasının, deniz ve kara yaşamı için büyük bir öneme sahip olduğunu vurguladı.