Türkiye’nin Teknoloji Üssü Olacak

Ankara Sanayi Odası (ASO), Hasanoğlan Sanayici ve İşadamları Derneği (HASSİAD) ile birlikte istişare toplantısı düzenledi.

Türkiye’nin Teknoloji Üssü Olacak: ASO ve Hasanoğlan Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (HASSİAD) birlikte düzenlediği Hasanoğlan Elmadağ İş İnsanları İstişare Toplantısı düzenlendi. ASO’nun, sanayicilerin sorunlarını yerinde çözmesi ve taleplerini yerine getirmesi amacıyla düzenlenen toplantıya ilgili kurumların yöneticileri ve iş insanları katıldı.

Sanayiden Teknolojiye Yüksek Üretim Kapasitesi

Toplantının açılışında konuşan ASO Başkanı Seyit Ardıç, Ankara’nın son 20 yılda hızlı bir değişim göstererek, eğitimden sanayiye, bilimden teknolojiye her alanda yakaladığı başarı ile ülke ekonomisine yüksek katma değer yaratan bir kent haline dönüştüğünü ifade etti.

ASO Başkanı Seyit Ardıç

Ardıç, başkentin, sanayi bölgeleri, teknoloji geliştirme bölgeleri ve sahip olduğu insan kaynağı açısından Türkiye’nin diğer birçok iline göre daha avantajlı bir durumda olduğuna dikkat çekerek, “Sahip olduğu bu avantajlar da ülke ekonomisine katma değer olarak yansımaktadır. Başkentimiz, ilerleyen yıllarda teknolojik dönüşümünü tamamen tamamlamış, Türkiye’nin teknoloji üretim ve ihracat üssü olacaktır.” değerlendirmesinde bulundu.

Sanayi Bölgelerinin Oluşmasında Yerel Yönetimlerin Önemi

Şehirlerin gelişmesi ile sanayileşme arasında doğrusal bir ilişki olduğuna işaret eden Ardıç, sanayi bölgelerinin oluşmasında yerel idarenin rolünün her geçen gün daha büyük önem kazandığını belirtti. Ardıç, belediyelerin yerel ihtiyaçları hızlı ve doğru bir şekilde belirleme şansına sahip olduklarına dikkat çekerek, şunları kaydetti: “Ekonomik kalkınma üzerinde doğrudan etkili olurlar. Yerel yönetimler, sorunları çözerken sınırlı kaynakları etkin bir şekilde kullanmak zorundadır. Kentsel gelişmenin planlı bir biçimde gerçekleşmesi ve altyapı yatırımlarının doğru alanlara yönlendirilmesi, kentlerin ekonomik büyümelerini sürdürebilmeleri için gereklidir.”

80’in Üzerinde Muhtelif Sanayi Tesisi

Ardıç, üyelerinin sorunlarını ve önerilerini kendi tespitleriyle merkezi ve yerel yönetimlere aktarmaya çalıştıklarını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

Bu amaçla, sanayileşmenin daha hızlanması için elimizden geldiği kadar sizlerle yakın olmaya çalışıyoruz. Hasanoğlan Sanayi Bölgesi, 80’den fazla çeşitli sanayi tesisi ve 12 binden fazla istihdam ile ülke ekonomisine önemli katkılar sağlamaktadır. Özellikle kurucusu olduğumuz Elmadağ Mobilyacılar İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, mobilya üreticilerinin bölgede kümelenmesi açısından da önemli bir kazanç sağlayacaktır. Bu kazanımlarda hem Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın hem de Elmadağ Belediye Başkanı Adem Barış Aşkın’ın, üreten ve katma değer yaratan biz sanayicilere her zaman destek olmasının büyük bir rolü bulunmaktadır.”

Öte yandan toplantıda konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara’da üretimin ve istihdamın artması için OSB ve iş dünyasına destek verdiklerini vurguladı.