Ecogreen Enerji’den Biyogazla Organik Gübre Üretimi

Ecogreen Enerji, biyogaza dayalı gübre üretim tesisini “Ecofer” adıyla faaliyete geçirdi. Bu tesis, yılda 100 bin ton granül katı organomineral gübre ve 100 bin ton sıvı organomineral gübre üretebilecek kapasiteye sahip.

Ecogreen Enerji, 3 adet biyogaz tesisiyle entegre çalışan Ecofer gübresi üretiyor. Bu gübre, biyogaz tesislerinde elde edilen organik maddeleri kullanarak çiftçilere yüksek verim sağlamayı hedefleyerek katma değer oluşturuyor. Şirket, Manisa’nın Turgutlu ilçesinde kurulan gübre entegre tesisiyle çiftçiler için uygulaması kolay granül organik ve organomineral katı gübre ve zengin içerikli sıvı organomineral gübreler üreterek yerli hammaddelerle tüketimi hedefliyor.

Ecogreen Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Osman Uğurlu, biyogazın gübre olarak kullanılabilir hale getirildiği teknolojik tesislerinde ürettikleri granül organomineral katı ve sıvı gübrelerle yüksek katma değer sağladıklarını, çiftçiler için kullanımı kolay, kuraklık etkisini azaltan, tarım alanlarındaki organik madde içeriğini artırarak ürün verimini ve rekolteyi artıran sonuçlar elde ettiklerini ifade etti.

Ecogreen Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Osman Uğurlu

Ecogreen Enerji, çevresel sürdürülebilirlik için organik gübre üretiyor

Uğurlu, “Çevresel sürdürülebilirlik açısından biyogaza dayalı gübre üretim tesisleri, enerji ve tarım sektöründe önemli bir yere sahip. Hedeflerimiz, enerji üretimine, tarım sektörüne katkı sağlamak ve atık yönetimini doğru şekilde yapmak. Ülkemizin enerji ve tarım politikalarına bağlı şekilde gübre üretimiyle tarım sektörüne katkı sağlayacağız. Sürdürülebilir enerji üretimi, atık yönetimi ve tarım sektörünün ihtiyaçlarına cevap vererek dünyamıza çevresel ve ekonomik faydalar sunacağız.” dedi.

Söz konusu tesiste üretim süreçlerini sıfır atık vizyonuyla hayata geçirdiklerini vurgulayan Uğurlu, “Günde yaklaşık 1500 ton hayvansal ve zirai kaynaklı organik atık Biyogaz tesislerimizde fermente edilerek temiz enerjiye dönüşüyor. Bu doğrultuda, atıkların çevrede oluşturacağı kirlilik önlenerek, hem enerjiye hem de organik maddelere dönüştürülüyor. Ürettiğimiz organik ürünlerin yaklaşık yüzde 50’sinin ham maddesinin yerli olması motivasyonumuzu güçlendirmektedir.” şeklinde konuştu.