Tüm Dünyanın Gözü Türk Savunma Sanayisinde

Türk Savunma ve Havacılık Sanayisi, bu yıl düzenlenen World Defense Show (WDS) Fuarı’nda geliştirdiği ürünlerle etkileyici bir performans sergiledi.

4-8 Şubat 2024 tarihleri arasında Riyad, Suudi Arabistan’da gerçekleşen WDS 2024 Fuarı, Suudi Arabistan Askeri Sanayii Genel Müdürlüğü (GAMI) tarafından düzenlenmiş olup, etkinlik Suudi Arabistan Kralı Selman Bin Abdulaziz El Suud tarafından himaye edilmektedir.

Savunma Sanayi Ürünleri Sergilenecek

“Yarına Hazırız!” teması altında düzenlenen 5 gün süren WDS 2024 Fuarı’nda; Hava, Kara, Deniz, Uzay ve Güvenlik sektörlerine hizmet sunan savunma firmaları, üç büyük sergi salonu, açık hava sergi alanları, kara araçlarının mobilite gösterileri için özel olarak hazırlanmış bir parkur, fuar katılımcılarının ürünlerini getirip götürebilmesi amacıyla inşa edilmiş 3 kilometre uzunluğunda ve 50 metre genişliğinde bir pist ile taksi yollarından oluşan statik uçak parkını içeren, toplamda 800.000m² genişliğindeki alanda ürünlerini sergiliyor. Bu alanın yaklaşık 45.000m²’si kapalı alandır.

Pistte operasyonel bir kule bulunması nedeniyle, WDS 2024 Fuarı süresince, Türk Yıldızları da dahil olmak üzere akrobasi ekipleri tarafından canlı uçuş gösterileri düzenlenecek. Fuarda 45’ten fazla ülkeden 750’den fazla firma ve 115’ten fazla uluslararası heyet (500’ün üzerinde heyet üyesi) katılım sağlamayı planlarken, 5 gün içinde 100.000’den fazla yerli ve yabancı profesyonel ziyaretçiyi ağırlama hedefleniyor.

65 Türk Firma Sahne Alıyor

Türk Savunma ve Havacılık Sanayi firmaları, Savunma Sanayi Başkanlığı (SSB) himayesinde ve Savunma ve Havacılık Sanayi İhracatçıları Birliği (SSİ) tarafından desteklenerek, ulusal düzeyde WDS 2024 Fuarı’na katılım sağlamaktadır. Temmuz 2023 tarihine kadar olan GAMI verilerine göre, 3.229 m² genişliğindeki Türk Pavilyonu’nda 29 Türk savunma ve güvenlik firması yer alırken, Fuarın resmi internet sayfasına göre Türk Savunma ve Havacılık Sanayi, ALP HAVACILIK, ALTAY SAVUNMA, ARES TERSANESİ, ARMELSAN, ASELSAN, ASFAT, BAYKAR, BİTES, BMC, CTECH, DEARSAN, FNSS, HAVELSAN, İŞBİR, KAREL, LENTATEK, KEYVAN HAVACILIK, MKE, MİİLUX OY, MİLSOFT, NUROL MAKİNA, NUROL TEKNOLOJİ, OTOKAR, ROKETSAN, STM, TAIS, TEI, TUSAS, YDS ve YONCA TERSANESİ’nin de aralarında bulunduğu 65 firma ve kuruluş tarafından temsil edilecektir. Türkiye, Suudi Arabistan (162 firma) ve ABD (101 firma) ardından Fuarın en büyük 3’üncü katılımcısı olacak şekilde konumlanmıştır. Ayrıca, Çin 27, Fransa 43, İtalya 13, İngiltere 35 ve Rusya Federasyonu 4 (ancak ROSOBORON Export kendi bünyesinde 20’yi aşkın firmayı temsil etmektedir) firma ile fuara katılım sağlayacaktır.