Teknopark İstanbul’dan Girişimcilere Açık Kapı

Teknopark İstanbul‘da faaliyet gösteren 7 robotik odaklı girişim, yatırımcılar ve iş dünyası temsilcileriyle buluştu.

Türkiye’nin girişimcilik ekosisteminin en büyük destekçilerinden Teknopark İstanbul, girişimcileri yatırımcılar ve iş dünyasıyla buluşturmak için kapılarını açıyor. Kuluçka merkezi Cube Incubation aracılığıyla geleneksel olarak düzenlenen “Açık Kapı: İş Dünyası ile Buluşma” etkinlikleri, Teknopark İstanbul tarafından robotik teknolojiler odaklı olarak 10. kez gerçekleştirildi.

Yeni İş Birlikleri İçin Zemin Hazırlanıyor

Cube Incubation’da düzenlenen 10. Açık Kapı etkinliği, Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Yerebakan’ın açılış konuşmasıyla başladı. Teknopark İstanbul Genel Müdürü Bilal Topçu, etkinlikte sergilenen yenilikçi iş birliği modellerinin, girişimcilik ekosisteminin gelişimi açısından büyük önem taşıdığını vurguladığı konuşmasında, “Bu etkinlikler, girişimlerimiz ile iş dünyası arasında köprü görevi görmektedir. Girişimcilerimiz, TÜBİTAK, THY Teknik ve ASELSAN gibi büyük kurumlara projelerini anlatma fırsatı elde etmektedir. Bu sayede yeni iş birliklerinin oluşmasına zemin hazırlanmaktadır” şeklinde konuştu.

Teknopark İstanbul Girişimcileri Destekleyecek

Teknopark İstanbul, gelecek dönemde start-upları desteklemek amacıyla kendi girişim sermayesi yatırım fonunu kuracak ve böylece girişimci sayısını artıracak.

Açık Kapı: İş Dünyası ile Buluşma etkinliğinde, Teknopark İstanbul’un sergilediği girişimler şunlardır:

Bottobo Robotics, Remora Teknoloji, Pi Robotik, Arı Drones, Ozztech, Robo, Sanlab.

author avatar
Aleyna Yıldırım
Editör