Sabancı Holding’ten, Sürdürülebilirlik Notu Artışı

Sabancı Holding CEO’su Cenk Alper, en geç 2030 yılında doğrudan karbon emisyonlarını 2021 yılına göre en az yüzde 42 seviyesinde azaltacaklarını ifade etti.

Enerji Günlüğü – Sabancı Holding, MSCI ESG Derecelendirmesi tarafından Türkiye’de AA notuyla değerlendirilen ilk ve tek holding oldu. Sabancı Holding, dünyanın en saygın sürdürülebilirlik platformlarından biri olan MSCI tarafından yapılan değerlendirmede, çevresel, sosyal ve yönetişim alanlarındaki kapsamlı ve uluslararası standartlara uygun süreçleriyle AA notunu almaya hak kazandı. Bu not artışıyla birlikte, Sabancı Holding’in MSCI ESG Derecelendirmesi notu son 4 yılda 4 kademe birden yükselerek önemli bir başarı elde etmiş oldu.

Sabancı Holding CEO’su Cenk Alper, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, şirketin döngüsel ekonomiyi mevcut işlerinin ve yatırımlarının merkezine yerleştirdiğini belirtti. Alper, 2050 net sıfır hedeflerine doğru ilerlerken, şirketin kendine zorlu hedefler koyduğunu vurgulayarak, işlerini dönüştürmenin yanı sıra çevre ve paydaşları aktive etmeyi bir iş kültürü olarak benimsediklerini ifade etti. Bilimin ve teknolojinin rehberliğinde hareket ettiklerini belirten Alper, Bilime Dayalı Hedefler Girişimi (SBTi) ile koordinasyon içinde en geç 2030 yılına kadar doğrudan karbon emisyonlarını 2021’e göre en az %42 azaltmayı hedeflediklerini açıkladı. Ayrıca, 2025 sonuna kadar %15’lik bir azaltımı yakalamayı amaçladıklarını ve 2022-2027 döneminde sürdürülebilirlikle ilgili alanlara yapacakları yatırımların toplamda 5 milyar doları bulacağını belirtti. Kaynak: Sabancı emisyonlarını 2030’a kadar yüzde 42 azaltacak

author avatar
İpek Dogan