Plastik Geri Dönüşüm Ödülleri Başvurulara Açıldı

Plastik Geri Dönüşüm Ödülleri Avrupa 2024, artık başvurulara açılmış durumda. Marka sahipleri, üreticiler, perakendeciler, ürün tasarımcıları, ambalaj üreticileri, hammadde tedarikçileri, plastik geri dönüşüm makinesi üreticileri ve değer zincirinin tamamındaki geri dönüştürülmüş plastik ürün tedarikçileri, prestijli ödüllere katılmaya davet ediliyor.

Plastik geri dönüşüm inovasyonunun temel alanlarını ve plastiğin döngüsel kullanımına yönelik başlıca pazar uygulamalarını kapsayan yedi ödül kategorisi şunlar:

Otomotiv, Elektrikli veya Elektronik Ürün

Yapı ve İnşaat Ürünü

Ev ve Eğlence Ürünleri

Plastik Ambalaj Ürünü

Ürün Teknolojisi İnovasyonu

Geri Dönüşüm Makineleri Yeniliği

Plastik Geri Dönüşüm Elçisi

PRE Başkanı Ton Emans şunları söyledi: “Şimdi yedincisi düzenlenen Avrupa Plastik Geri Dönüşüm Ödülleri, plastiklerin döngüsel kullanımındaki yeniliklerin tanınmasında Avrupa’nın referans noktasıdır. “İlk ödüllerden bu yana, plastik geri dönüşümüne yönelik gelişen teknoloji ve uygulamalarda olağanüstü ilerlemeler gördük. Ödüllerin sektör aktörlerini geri dönüştürülmüş plastik kullanımını daha da artırmaya ve geri dönüşüm hedeflerine ulaşmayı hızlandırmaya motive edeceğini umuyoruz.”

“Yedi ödülün kazananı, 19-20 Haziran 2024 tarihleri ​​arasında RAI, Amsterdam’da gerçekleştirilecek Avrupa Plastik Geri Dönüşüm Fuarı’nın ikinci gününde duyurulacak ve finalistler de bir tanıtım alanında sergilenecek. Crain Communications Küresel Etkinlikler Direktörü Matt Barber, “Bu sergi her zaman fuarın binlerce ziyaretçisinin yoğun ilgisini çekiyor” dedi. “Avrupa’da Plastik Geri Dönüşüm Ödülü’nü kazanmak, her marka için bir sürdürülebilirlik dönüm noktasıdır ve bu yılki katılımlardan daha da güçlü bir rekabet bekliyoruz.”

Plastik Geri Dönüşüm Ödülleri Avrupa, Plastics Recyclers Europe ve PRS Europe’un organizatörleri olan Crain Communications tarafından ortaklaşa düzenleniyor.

Ödül almaya hak kazanabilmek için, katılımların belirli kriterlere uyması gerekmektedir. Bu kriterler arasında ürün ve yeniliklerin Avrupa’da tasarlanması, geliştirilmesi veya üretilmesi bulunmaktadır. Ayrıca, ürünler en az %50 oranında geri dönüştürülmüş içerik içermelidir ve tüm katılımlar sürdürülebilirliği ve döngüsel ekonomiyi desteklemelidir. Her kategori için detaylı kriterler ve elemeye tabi tutma özellikleri web sitesinde yer almaktadır. Başvurular için son tarih 8 Aralık 2023 Cuma’dır.

Plastik Geri Dönüşüm Ödülleri Avrupa 2023’ün kazananları şunlar oldu:

  • Otomotiv, Elektrik ve Elektronik Ürün: Electrolux ve Coolrec’ten Electrolux 700 GreenZone MaxiSpace buzdolabı dondurucu
  • Yapı ve İnşaat Ürünü: Polypipe Civils & Green Urbanization’dan Ridgidrain
  • Ev ve Eğlence Ürünü: Husqvarna Group’tan Gardena Eco Serisi
  • Plastik Ambalaj Ürünü: PreZero Polymers GmbH, Kunststoff Recycling Grünstadt & Compo GmbH tarafından geri dönüştürülmüş plastikten yapılmış gübre kabı
  • Ürün Teknolojisi Yeniliği: Avient Corporation’dan Avient Renk Tahmin Hizmeti
  • Geri Dönüşüm Makineleri Yeniliği: ENGEL Avusturya GmbH tarafından enerji açısından daha verimli plastik geri dönüşümü için iki aşamalı süreç
  • Plastik Geri Dönüşüm Elçisi: EREMA Group GmbH’den Manfred Hackl

Plastik Geri Dönüşüm Ödülleri Avrupa 2023’ün öne çıkan videoları: