Özel Endüstri Bölgesi Belli Oldu

İzmir’in Aliağa ilçesindeki bir bölge, “Ege Çelik Endüstrisi Sanayi ve Ticaret AŞ Aliağa Özel Endüstri Bölgesi” olarak tespit edildi.

İzmir’in Aliağa ilçesindeki bir arazi, “Ege Çelik Endüstrisi Sanayi ve Ticaret AŞ Aliağa Özel Endüstri Bölgesi” olarak tespit edilmiştir. Bu konuyla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete’de yayımlanmıştır. Kararın gereği olarak, Endüstri Bölgeleri Kanunu çerçevesinde, İzmir’in Aliağa ilçesinde belirlenen bu alanın “Ege Çelik Endüstrisi Sanayi ve Ticaret AŞ Aliağa Özel Endüstri Bölgesi” olarak ilan edilmesine karar verilmiştir.

Başka bir Cumhurbaşkanı Kararı ile yine aynı Kanun kapsamında, Cebelibereket Erzin Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi’nde başvuruda bulunan yatırımcıların, kullanacakları sabit yatırım tutarı üzerinden Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Merkez Saymanlık Müdürlüğü hesabına yatıracakları oran 1000’de 1 olarak belirlenmiştir.

Ayrıca, Silvan 1. Merhale Projesi (GAP) kapsamındaki Kıbrıs Barajı işinin yapımı amacıyla Diyarbakır’ın Silvan ilçesi Eşme ve Sulak mahallelerindeki bazı taşınmazların Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması uygun bulunmuştur. Tekirdağ’ın Muratlı ilçesinde bulunan bazı yerlerde, Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından arazi toplulaştırması ve tarla içi geliştirme hizmetleri yapılması kararlaştırılmıştır.