Amazon’dan Bir Yenilik: Bu Yıl Drone ile Kargolarını Alıcılarına Ulaştıracak

Amazon’dan bu yıl kargolarını müşterilerine drone aracılığıyla ulaştırılacağı açıklaması yapıldı. Bu yıl uygulamaya geçileceğini söyleyen Amazon, net bir tarih belirtmedi.

Kamuoyu ile paylaştıkları açıklamada bu uygulamanın ilk olarak ABD’nin California eyaletindeki Lockeford kasabasında hayata geçirileceği bilgisi verildi. Yeni kargo teslimat biçimi, devamında diğer alanlarda da uygulamaya koyulacak. Amazon’un yaptığı açıklamada bu yıl ilk kez kargolarını drone ile alacak olan Lockeford sakinlerinin yeni teslimat sistemi ile ilgili yapacağı geri dönüşlerin, projeyi daha iyi noktalara taşımak adına önemli olduğunu söyledi.

Uzun bir süredir bu proje üzerinde çalışan Amazon, süreç içerisinde yaptıkları farklı drone tasarımlarının görsellerini kamuoyu ile paylaştı.

Sensörlerle Desteklenecek

Kargo teslimatı yapılması planlanan 4 bin drone, paketleri Lockeford’da yaşayan müşterilerinin evlerinin arka bahçelerine teslimatı gerçekleştirecek şekilde programlanacak.

Dronelar üzerinde, bir gözlemci kontrol sistemi olmayacak. Fakat herhangi bir engelle karşılaşmalarını önlemek adına sensörlerle destekleneceklerdir.

Tabi ki her ürünün teslimatının drone ile yapılması mümkün değil. Müşteriler Amazon’un sitesinde Prime Air için hangi ürünlerin uygun olduğu bilgisine ulaşabilecek. Buna ek olarak seçtikleri ürünün kendilerine ne kadar süre içerisinde teslim edeceği bilgisini de görebilecekler. Amazon, paketlerin müşterilere ulaşma sürelerinin bir saatten kısa olması hedefleniyor.