Karsan’dan Kadın İstihdamına Destek

Karsan, kadın istihdamını artırma konusundaki çabalarına devam ediyor. Şirket, cinsiyet eşitliğinin iş dünyasındaki önemini vurgulayarak kadın çalışanların iş gücündeki temsilini artırmayı hedefliyor.

Şirket, 2019‘da Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) ile kadın-erkek eşitliğini desteklemek ve kadın istihdamını artırmak amacıyla bir protokol imzaladı. Aynı yıl içerisinde Pozitif Eşitlik Ekibi‘ni kurarak bu hedefe yönelik adımlar atmaya başladı. 2020′de Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Politikası‘nı oluşturarak taahhütlerini güçlendiren şirket, 2021 yılında ise üst düzeyde bir kadın üretim müdürünün görevine başlamasını sağladı.

Cinsiyet eşitliği politikalarının sektörde yaygınlaşmasına örnek teşkil eden Karsan, 2019‘da başlattığı kadın istihdamını artırma çabalarını hızla büyüterek 57 kadın çalışanla başladığı girişimini 223‘e yükseltti. Günümüze gelindiğinde ise Karsan’ın çalışanlarının yüzde 9,3‘ü kadınlardan oluşuyor ve bu oran özellikle mavi yaka pozisyonlarında yüzde 27,1‘e ulaşıyor.

Karsan’ın Kadın Çalışan Oranında Artış Meydana Geldi

Karsan Üst Yöneticisi (CEO) Okan Baş, konuyla alakalı şu açıklamaları yaptı:

“Üretim hatlarında kadın istihdamının gerçekleştirilebilmesi için temel öncelik Karsan’da kültür değişimi gerçekleştirmekti ve bunu başardık. Bugün itibarıyla Karsan’ın çalışan sayısı 2 bin 403. Projeye başladığımız 2019 yılında 54 olan beyaz yakalı kadın çalışan sayımızı 114’e çıkardık. Aynı dönemde sadece 3 olan mavi yakalı kadın çalışan sayımızı da 109’a yükselttik. Toplamda ise kadın çalışan sayımızda yaklaşık 4 katı artış ile 223’e ulaştık.”

 Karsan’ın, mobilitenin geleceğinde bir adım önde olma vizyonuyla Avrupa’nın toplu taşıma altyapısını elektriklendirdiğini aktaran Okan Baş, “Karsan olarak kadın mühendislerin de içinde yer aldığı ekiplerin geliştirdiği yenilikçi tasarımlarla dünyanın önde gelen şehirleri için çağın gereksinimlerine uygun çevreci araçlar üretiyoruz. Kadın istihdamının artırılması ve kadınların iş hayatında daha fazla söz sahibi olması için yaptığımız çalışmalarımıza hız vererek devam ediyoruz. Kadın operatörlerin ürün kalitesinin artışına etkisini gözlemlemek de heyecan verici. Kısa zamanda çalışanlarımız arasındaki kadınların yüzde 9,3’lük oranını çift haneli rakamlara çıkaracağız.” dedi.

Karsan Üst Yöneticisi CEO Okan Baş