Deprem Bölgesindeki Çadır Alanlarına Güneş Panelleri Kuruldu

Gumbel Group, afet bölgesindeki çadır kent alanlarına güneş panelleri kurdu. Bu paneller sayesinde deprem bölgesindeki insanların enerji ihtiyacı karşılanmış oluyor.

Depremden sonra AFAD tarafından merkez Antakya ilçesi Akevler Mahallesi’ndeki Millet Bahçesi’nde çadır kent alanları kuruldu. Bu alanların en büyük ihtiyacı ise enerjiydi. Bu ihtiyacı karşılamaya yönelik çalışmalara başlayan Gumbel Group firması, bölgeye solar güneş enerji sistemi kurdu. Bu sistemle afetzedeler, gönüllüler ve ekipler telefon, tablet, taşınabilir şarj cihazı, şarjlı lamba, mini buzdolabı, elektrikli battaniye gibi eşyalarını şarj edebiliyor.

Afetzedelere enerji çalışmaları kapsamında 100 lokasyona 110 güneş enerjisi sistemi kuruldu. Firmanın Hatay Deprem Bölgesi Operasyon Sorumlusu olarak görevlendirdiği mühendis Fuat Özdemir, “Solar güneş paneli sistemi, güneşten gelen ışınımı arkadaki çeviricilerle aküye şarj ediyor ve aynı anda da depolayabiliyor. Güneş varken panelden güç alınabiliyor, güneş olmadığında ise deposundaki enerji kullanılabiliyor.” açıklamalarında bulundu.

Yapılan açıklamaya göre 4 bin 400 kişinin bu panellerden faydalanabiliyor.