Vodafone insan kaynakları ve teknoloji politikaları, İcra Kurulu Başkan Yardımcıları Nazlı Tlabar Güler ve Ayşegül Arıcan Şeker’in katılımıyla tanıtıldı.
Vodafone, bugüne kadar 234,4 milyar lira değerinde yatırım yaparak Türkiye’deki teknoloji profesyonellerinin yetişmesine katkı sağladı. Şirket, geliştirdiği teknolojilerle Türkiye’yi küresel bir mükemmeliyet merkezi haline getirmeyi amaçlıyor.
Vodafone, küresel bir şirket olmanın avantajlarını kullanarak çalışanlarının yurt dışında istihdam edilmesini destekliyor ve dönemsel projelerle yurt dışında çalışma fırsatları sunuyor.
Vodafone, şimdiye kadar 170’ten fazla çalışanını, genel merkezin bulunduğu İngiltere’nin yanı sıra Almanya, Portekiz ve Yunanistan gibi ülkelere gönderdi. Şirket, tüm teknoloji ekiplerinin ortak bir anlayışla çalıştığı ‘Tek Teknoloji Ekibi‘ yaklaşımını benimseyerek küresel deneyimlerini Türkiye’ye getiriyor ve Türkiye’deki başarılı projelerini uluslararası arenaya taşıyor.
Küresel Deneyimle Fark Yaratıyor
Vodafone, yurt dışında görev alarak başarıyla şirketi temsil eden 170’i aşkın çalışanını “Global Elçiler” olarak adlandırıyor. Şirket, Avrupa’nın çeşitli pazarlarında proje bazlı çalışmalar ve yurt dışı yüksek lisans fırsatlarıyla çalışanlarının gelişimine katkı sağlıyor. Ayrıca, London Rise programıyla 26 yaş altı genç yeteneklere Londra’da kariyer ve global vizyon kazandırıyor. Future Leader programı, dijital alanlarda liderler yetiştirirken, Campus Lab ile üniversite öğrencilerine uluslararası deneyim sunuyor.
Vodafone, Türkiye’deki başarılı teknolojilerini global pazarlara taşıyor. Türkiye’de geliştirilen Vodafone Happy, Avrupa’daki çözüm alternatiflerine göre esnekliği ve dijital verimliliğiyle öne çıkıyor.
Avrupa’da Hizmet Verme Çalışmaları Başlatıldı
Vodafone’nun geliştirdiği ve müşteri etkileşimini iyileştirmeyi amaçlayan Müşteri Etkileşimleri Merkezi çözümü, esneklik, maliyet etkinliği ve teknolojik yeniliklere uyumuyla yurt dışında dikkat çekiyor. İlk olarak Portekiz ve Romanya başta olmak üzere Avrupa ülkelerinde bu çözümle hizmet sunmak için çalışmalar başladı.
Ayrıca, Vodafone NET’in sabit telefon ve internet hizmetlerinin altyapısı, Türkiye’deki iç kaynaklar ve yerli iş ortaklarının katkılarıyla modernize edildi. Digital BSS adıyla markalaştırılan yazılım, çevik çalışma yöntemini destekleyen modüler yapısı ve telekom endüstri standartlarına uyumu ile başarıyla uygulanıyor.
AR-GE’ye 350 Milyon Lira Yatırım Hedefi
Vodafone, bu finansal yıl içinde AR-GE yatırımlarının 350 milyon lirayı aşmasını hedefliyor. AR-GE alanında görev yapan OKSİJEN ekibinde yaklaşık 280 kişi yer alıyor. 2006’dan bu yana toplam 161 AR-GE projesi yürüten OKSİJEN, 352 patent başvurusu, 97 tescilli patent ve 71 yerli malı belgesine sahip.