Shell İLERİDE Programı Üçüncü Mezunlarını Verdi

Shell Türkiye ve Bilim Virüsü iş birliğiyle yürütülen İLERİDE Programı, 100 öğrencinin mezuniyetiyle üçüncü dönemini başarıyla tamamladı.

Shell Türkiye’nin Bilim Virüsü ile birlikte yürüttüğü gençlik sosyal yatırım programı İLERİDE, üçüncü dönem mezunlarını İstanbul’daki Mezuniyet Günü’nde verdi. 60 farklı üniversite ve 39 bölümden 100 öğrencinin yer aldığı program, gençleri yeni yüzyıl becerileriyle güçlendirme amacı taşıyor.

Ocak 2025’te başlayan programda öğrenciler; öğrenme modülleri, iş simülasyonları, proje geliştirme süreçleri ve kişisel gelişim desteklerinden oluşan dört ana başlık altında eğitim aldı.

Program boyunca; Tasarım Odaklı Düşünce, İletişim, Analitik Düşünce, Sunum Teknikleri, Sürdürülebilirlik, Dijital Yetkinlikler gibi alanlarda uzman isimlerden eğitimler alan katılımcılar, bu yıl ilk kez Yapay Zekâ ve Yeni Teknolojiler konularında da bilgi sahibi oldu.

Sürdürülebilir Projeler Geliştirildi

Katılımcılar, Proje Adımı aşamasında Birleşmiş Milletler’in Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SKA) doğrultusunda yenilikçi fikirler geliştirdi. Enerji, şehircilik, üretim ve iklim gibi alanlara odaklanan projeler, jüri karşısında sunuldu.

Shell Türkiye’nin ilk adım desteği vereceği 4 proje şu şekilde belirlendi:

  • 0Wait: Trafik ışıklarını akıllı sensörlerle yöneten sistem
  • 6Less: Karbon ayak izini azaltmayı hedefleyen dijital platform
  • Ecopresso: Kahve posasından üretilen biyobozunur sensörlerle gıda güvenliği
  • Walk2Watt: İnsan hareketini enerjiye dönüştüren şehir altyapı çözümü

Bu dört proje, Shell Türkiye tarafından fikirlerini hayata geçirmeleri için desteklenecek. Ayrıca 10 başarılı katılımcıya Shell Türkiye’de staj imkânı sunulacak.

Shell Türkiye Kurumsal İlişkiler Direktörü Meltem Okyar Perdeci, programla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Geleceğin zorluklarını çözmek için iş birliğine açık, farklı düşünebilen, sorumluluk alan genç beyinlere ihtiyacımız var. İLERİDE ile gençlere hayal edebilecekleri ve üretebilecekleri bir platform sunuyoruz”

Bilim Virüsü Kurucusu Şule Yücebıyık ise, “Bu yıl da ilham verici bir öğrenme yolculuğu geçirdik. Gençlerin gelişimine tanıklık etmek bizim için çok kıymetliydi” dedi.

Güçlü Mentor Ağı ve Danışma Kurulu

İLERİDE Programı’nı diğer gençlik programlarından ayıran en önemli unsurlardan biri de geniş mentor ve danışma ağı. Alanında uzman isimlerden oluşan Danışma Kurulu ve önceki dönem mezunlarının yer aldığı Genç Mentorlar, katılımcılara rehberlik ederek öğrenme sürecini destekledi.

Program sadece bireysel gelişim değil; aynı zamanda güçlü bir topluluk bilinci de kazandırarak gençlerin geleceğe daha hazırlıklı adım atmalarını sağladı.