Yapay Zekâ Destekli Artırılmış Gerçeklik Kayak Gözlüğü: Sirius Outdoor

İsviçreli girişimci Ostloong, kayak tutkunları için Sirius Outdoor adlı yapay zekayla güçlendirilmiş AR kayak gözlüğü üretti.

Ostloong, dış mekân AR teknolojisine yönelik ürünler icat eden ilk şirket. Kullanıcıları, yeni deneyimlerle buluşturmayı hedefleyen İsviçreli girişim, dış sporlara gönül vermiş insanlar için eşsiz bir gözlük tasarladı. Artırılmış gerçeklik teknolojisini yapay zekâ ile destekleyerek kayak gözlüğüne entegre etti. Sirius Outdoor adlı AR kayak gözlüğü, kayak tutkunları için benzersiz bir deneyim sunmak için oluşturuldu.

Gözlüğün asıl amacı: kayak yapan insanların güvenli bir şekilde bu sporu gerçekleştirmesini sağlamak. Fakat Sirius Outdoor kullanıcılara sadece güvenlik özelliğini sunmuyor. Gözlükte hava durumu, hız göstergesi ve rakım gibi bilgiler de yer alıyor. Renkli ekranıyla ilgi çeken kayak gözlüğü, görüş mesafesi ve yol göstergeleri ile de zenginleştirilmiş.

Sirius Outdoor’un telefon bağlantısı da bulunuyor. Bu bağlantı sayesinde cep telefonundan gelen veriler de işlenebiliyor. Yerleşik GPS sensörü ve dijital pusulasıyla kullanıcıya kolaylık sağlayan gözlük, kişiselleştirilebilir özelliğiyle fark yaratıyor. Ayrıca gözlük ile fotoğraf ve video çekimi yapmak da mümkün.

Sirius Outdoor, kendi alanındaki ilk ve tek gözlük olmasıyla ön plana çıkıyor. Şubat ayında ön siparişe sunulan gözlüğün iki modeli bulunuyor. Her iki modeli de kullanıcıya eşsiz bir deneyim sunuyor.

Sirius Outdoor’u keşfetmek isterseniz videoyu izleyebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=cR2zR2GY1Wk
author avatar
Hatice Çam
Editör