Xiaomi’nin AR Gözlüğü, Sanal Dünyayı Havada Kontrol Ediyor

Wireless AR Glass Discovery Edition, el hareketlerini takip ederek sanal ve fiziki ortam arasında kolay kontrol imkânı sunuyor.

Xiaomi’nin Mobile World Congress 2023’te tanıttığı kablosuz artırılmış gerçeklik gözlüğü, gelişmiş versiyonuyla ilgilisiyle buluştu. Kullanıcıya farklı bir deneyim sunmayı vadeden bu gözlük, el hareketlerini takip edebilen ve göze çok yakın ekranıyla benzerlerinden ayrılıyor.

Wireless AR Glass Discovery Edition, sanal ve fiziki dünya arasında kolay bir kontrol mekanizmasına sahip. Gözlük, el hareketlerini kullanarak sanal ortamda boyutlandırma ve kaydırma yapıyor. Gözlük sahipleri, parmak uçlarıyla havada yazı yazabiliyor, okudukları materyallerin sayfalarını çevirebiliyor ve havadaki sanal bir düğmeye dokunabiliyorlar. Hareket tanımlaması çok hassas olan gözlüğün, akıllı telefonun yerini tutabilecek özellikleri de bulunuyor. Parmaklara odaklanan gözlük, uygulama seçme ve açma, sayfa kaydırma ya da başlangıç sayfasına dönme gibi işlemleri kolaylıkla gerçekleştiriyor.

Dayanıklık olarak da etkisini ortaya koyan Wireless AR Glass Discovery Edition, magnezyum-lityum alaşım ve karbon fiber gibi havacılık sınıfı malzemelerinden oluşuyor. Batarya olarak Xiaomi’nin kendi geliştirdiği silikon-oksijen anot batarya kullanıyor.

Gözlük, 1.200 nit parlaklık sunan micro OLED ekrana sahip, ayrıca renk değiştirebilen lensleri ile ekran otomatik olarak kararabiliyor. Miyop kullanıcıları da düşünen şirket, gözlüklere takılabilen bir aparat sunuyor. Böylece kullanıcılar kontakt lens ya da başka bir gözlüğe ihtiyaç duymuyor.

Wireless AR Glass Discovery Edition’ı yakından incelemek isterseniz videoyu izleyebilirsiniz.