WordPress Yeni Yapay Zekâ Asistanı ile Güçleniyor

WordPressin çatı şirketi Automattic, popüler içerik yönetim sistemiyle uyumlu çalışabilen yapay zekâ destekli bir asistanını tanıttı. Jetpack AI Assistant adındaki bu asistan, platformda içerik üretmeyi hiç olmadığı kadar kolaylaştıracak.

İndirildikten sonra içerik oluşturma arayüzünde “AI Assistant” bloğu olarak görünen yeni asistan, verilen komutlara dayanarak metin oluşturma yeteneğine sahip. Ayrıca içerik fikirleri sunmanın yanı sıra liste ve tablolar oluşturabiliyor. Yazarlar için başlık konusunda takılanlara başlık önerileri sunarken, yazılarının özetine ihtiyaç duyanlara da kısa bir özet sunuyor.

WordPressin yeni yapay zeka asistanı içerik üretmeyi kolaylaştırıyor

İspanyolca, Fransızca, Çince, Korece ve Hintçe gibi 12 farklı dilde destek sunan asistan sayesinde yazılar artık farklı dillere çevrilebiliyor. Bununla birlikte, metinlerin tonu (resmi, kendinden emin, esprili, empatik gibi) de değiştirilebiliyor. Asistanın, WordPress’in yerleşik araçlarına kıyasla yazım hatalarını daha etkili bir şekilde düzelttiği belirtiliyor. Kullanıcılar, bu güçlü asistan aracılığıyla daha geniş bir dil yelpazesinde içerik oluşturabilir ve yazılarını istedikleri dillere çevirerek uluslararası kitlelere erişebilir.

Jetpack AI Assistant, yazarların denemeleri için ilk 20 komuta ücretsiz olarak yanıt verecek. Ancak asistanı devamlı kullanmak isteyenlerden aylık 10 dolarlık bir ücret talep edilecek. Bu ücret ödeyen kullanıcılar, asistanın tüm özelliklerinden faydalanmaya devam edebilecekler. Jetpack AI Assistant’in ücretsiz deneme imkânı sunması, yazarlara işlevselliğini keşfetme ve potansiyelini değerlendirme fırsatı veriyor.

Son birkaç ay içerisinde, birçok içerik üretim aracı farklı yapay zekâ destekli özelliklerle karşımıza çıktı. Google ve Microsoft gibi büyük şirketler, profesyonel uygulama paketlerine (örneğin; Microsoft Word ve Google Docs) farklı yapay zekâ özellikleri entegre etti. Geçtiğimiz ay Google I/O etkinliğinde Google, yapay zekâ destekli bir not alma deneyimi olan “Project Tailwind“i tanıttı. Ayrıca Notion ve Grammarly gibi uygulamalar da yapay zekâ destekli araçları bünyelerine eklediler. Bu gelişmeler, içerik üretim süreçlerinin daha verimli hale gelmesi ve kullanıcıların daha iyi bir yazma deneyimi yaşaması için yapay zekâ teknolojisinin yaygın olarak benimsendiğini gösteriyor.