“Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışması’na Başvurular Başladı

Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı Sibel Kaya, “Türkiye’de öncü olduğumuz Kadın Girişimci Programı kapsamında, kadın girişimciliğini ve kadının iş hayatına katılımını desteklemeyi amaçlayarak 17 yıldır ülkemizde birçok ilki gerçekleştirdik.” açıklamasında bulundu.

Kadın Girişimcisi Yarışması’na başvurular, adayların 15 Kasım 2023 tarihine kadar başvuruda bulunabileceği şeklinde yapılabilecek.

Banka tarafından yapılan açıklamaya göre, Garanti BBVA, Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) ve Ekonomist Dergisi iş birliğiyle 17. kez düzenlenen “Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışması” için başvuruların başladığını duyurdu.

Hikayesiyle diğer kadınlara ilham vermek ve başarısını Türkiye genelinde duyurmak isteyen adaylar, yarışmaya başvurmak için 15 Kasım 2023 tarihine kadar www.garantibbvakadingirisimci.com adresindeki başvuru formunu doldurabilecekler. Ödül töreni Mart 2024’te gerçekleşecek ve bu tören sonrasında kazananlar açıklanacak. Yarışmada “Türkiye’nin Kadın Girişimcisi” ödülünü kazanan girişimci 200 bin TL ödül alacak.

Ayrıca, “Türkiye’nin Yöresinde Sürdürülebilir Fark Yaratan Kadın Girişimcisi”, “Türkiye’nin Gelecek Vadeden Kadın Girişimcisi”, “Türkiye’nin Kadın Sosyal Etki Girişimcisi” ve yeni eklenen “Türkiye’nin Kadın Kooperatifi” kategorilerinin birincileri de 150 bin TL’lik ödülün sahibi olacaklar. Bu yeni kategori, kadınlar tarafından kurulan ve işletilen, kadınlar üzerinde ekonomik, sosyal ve çevresel açıdan olumlu etkiler yaratmayı amaçlayan kadın kooperatiflerini içeriyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı Sibel Kaya, toplumsal ve ekonomik hayatta kadının güçlenmesinin ve güçlendirilmesinin en önemli konuların başında geldiğini belirterek, banka olarak sürdürülebilir ekonomik ve toplumsal kalkınma için kadınların güçlendirilmesine, potansiyellerini ortaya çıkarabilmelerine ve hayatlarında değişim ve gelişim yaratmalarına katkı sağlama amacıyla uzun yıllardır çalıştıklarını ifade etti.

Sibel Kaya

Türkiye’de öncü oldukları Kadın Girişimci Programı çerçevesinde, kadın girişimciliğini ve kadının iş hayatına katılımını desteklemek amacıyla 17 yıldır birçok ilki gerçekleştirdiklerini vurgulayan Kaya, “Finansman sağlama, eğitim, cesaretlendirme ve yeni pazarlara açılma” gibi dört temel başlık altında yürüttükleri çalışmalarla ekosisteme sürdürülebilir katkı sağladıklarına inandıklarını belirtti.

Kaya, “Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışması“nın bu çalışmaların en önemli bacağını oluşturduğuna dikkat çekti. 2007 yılından bu yana düzenlenen yarışmanın, kadın girişimcilerin önündeki görünmez engelleri kaldırarak motivasyonlarını artırdığına, başarı hikayelerinin duyulmasına ve rol modeller olmalarına destek olduğunu sözlerine ekledi.

“Türkiye’nin Kadın Kooperatifi” Kategorisinde İlk Kez Ödül Verilecek

Kaya, toplamda 43 bini aşan başvuruyla, yarışma aracılığıyla bir dayanışma topluluğu oluşturduklarını ve bu sayede birçok kadının hayatına dokunduklarını ifade etti. 2007 yılından bu yana kadın girişimcilerin işlerindeki başarısının katlanarak arttığını gözlemlediklerini belirten Kaya, şu sözlerle devam etti:

“Kadın girişimciler, yarışmaya başvuru yaparak bile büyük bir kazanım elde ediyorlar. Bu adım, büyük bir cesaret ve özgüven örneği teşkil ediyor. Cesaretleri, işlerini geliştirme yolundaki motivasyonlarını artırıyor ve böylece işlerine ve ekonomiye daha fazla katkı sağlıyorlar. Geçen yıllar içinde gördük ki yarışmamıza başvuran birçok kadın girişimci, işlerini büyütmenin ötesinde, kadın istihdamını destekliyor ve sosyal fayda sağlayan projelerle etki alanlarını genişletiyorlar. Bir kadına bile ulaşmak ve dayanışma içinde bulunmak büyük önem taşıdığı gibi, birlikte büyük bir ekosistem oluşturduk. Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışması ile kadınları cesaretlendirmenin, başarı hikayelerini geniş kitlelere duyurmanın ve örnek alınmasını sağlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.”

author avatar
Aleyna Yıldırım
Editör