Türkiye’nin ilk Plastik Geri Dönüşüm Teknolojileri ve Hammaddeleri Fuarı

Türkiye’de plastik geri dönüşüm konusunda düzenlenen ilk fuar olan RePlast Eurasia, Plastik Geri Dönüşüm Teknolojileri ve Hammaddeleri Fuarı, Tüyap Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından gerçekleştirilecek.

PAGÇEV Yeşil Geri Dönüşüm ve Teknoloji Derneği işbirliğiyle 2-4 Mayıs 2024 tarihlerinde İstanbul Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde. Plastiğin geri dönüşümü ve hayata değer katması için gereken adımlara yönelik ürün ve hizmet üreten firmalar, sektör profesyonelleriyle bir araya gelecek.

Türk Plastik Geri Dönüşüm Sektörünün Lider Fuarı Olmaya Aday

Türk plastik geri dönüşüm sektörü, yaklaşık 400 bin kişiye doğrudan istihdam sağlamakla kalmıyor, bu sayıyı kendisi ve tedarik sağladığı sektörler dahil olmak üzere yaklaşık 1,2 milyon kişiye ulaştırıyor. Yıllık yüzde 8’e yakın büyüme oranı yakalayan sektör, en fazla genç nüfus istihdam eden sektörlerden biri olmasıyla dikkat çekiyor.

Bu dev ailenin bir parçası olan RePlast Eurasia Fuarı, 2024 yılında ilk kez düzenlenecek olan sektörün lider fuarı olmaya aday olarak çalışıyor.

Plastik Geri Dönüşüm Teknolojileri ve Hammadde Fuarı Sürdürülebilir Geleceği Şekillendiriyor!

Geri dönüşüm süreci kapsamında plastik atıkların tüm ayıklama, yıkama ve temizleme, öğütme, eritme ve ekstrüzyon, yeniden işleme ve üretim ve inovasyon aşamalarında hizmet veren firmalar, fuara katılımcı olarak katılacak ve aynı çatı altında bir ziyaretçiyle buluşacak. ambalaj sektöründen beyaz eşyaya, bilgi teknolojilerinden bankacılık sektörüne, cam sektöründen mobilya sektörüne kadar geniş bir sektörel dağılıma sahip profildir.

Sürdürülebilir bir gelecek için geri dönüşüm teknolojileri ve hammaddelere ilişkin en son gelişmeler tek bir platformda sektör profesyonellerinin beğenisine sunulacak.

Sektöre Yönelik Bilgi Paylaşım Platformu: RePlast Eurasia Fuarı

Fuar kapsamında plastik geri dönüşüm sektörü alanındaki ürün ve hizmetlerin sergileneceği, alanında uzman konuşmacıların katılacağı konferanslar da düzenlenecek.

Güncel plastik geri dönüşümü, gelecekte sektörü bekleyen teknolojik gelişmeler ve yasal uygulamalar, sürdürülebilirlik ve sürdürülebilirlik gibi geniş bir yelpazede şekillenecek oturumlarda sektör profesyonelleri bilgilerini artırma ve geleceğe yönelik planlarını şekillendirme fırsatı bulacak. döngüsel ekonomi.

2-4 Mayıs 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek fuar sektöre ışık tutacak.