Türk Telekom ve Schneider Electric’ten Endüstriyel Otomasyon İş Birliği

Türk Telekom ve Schneider Electric endüstriyel otomasyon alanında iş birliğine imza attı.

Şirketin açıklamasına göre; Türk Telekom, Schneider Electric ile sürdürülebilirlik, verimlilik ve endüstrilerin dijitalleşmesini sağlamak amacıyla 5G teknolojisiyle desteklenen otomasyon ve yazılım çözümleri ile enerji yönetimi teknolojilerini içeren bir iş birliği başlattı.

Türk Telekom Pazarlama ve Müşteri Deneyimi Genel Müdür Yardımcısı Zeynep Özden, Türkiye’nin dijital dönüşümünde lider bir kurum olarak çevresel ve sosyal alanlarda öncü adımlar attıklarını belirtti ve ekledi: “Güçlü fiber altyapımızla Türkiye’de 5G’ye en hazır operatör olarak, bugün ve gelecek için ürün ve servislerimizi yeni nesil teknolojiler ile zenginleştirmeye devam ediyoruz.”

Endüstrilerin sürdürebilirlik ve verimlilik hedeflerine ulaşmaları açısından Schneider Electric ile yaptıkları kapsamlı iş birliğinin stratejik önemi olduğuna inandıklarını söyleyen Özden, işletmelerin ve endüstrilerin dijitalleşmesine destek vererek ekonomik büyümelerinde etkin rol aldıklarını aktardı.

Özden, açıklamalarına şu sözlerle devam etti: “Siber güvenlikten, veri merkezine, bulut bilişim teknolojilerinden, yeni nesil akıllı şehir projelerine kadar Türkiye’de ve uluslararası pazarda dijital çözümler sunuyoruz. Kurumsal müşterilerimizin dijital dönüşüm ihtiyaçları ve yolculuklarında uçtan uca hizmet sağlıyoruz. Diğer yandan iş dünyasındaki uluslararası trendleri de yakından takip ediyoruz. Telekomünikasyon ve bilgi teknolojileri alanındaki güçlü ürün portföyümüzü Schneider Electric’in endüstrilerin dönüşümü ve sürdürebilirlik yetkinliği ile bir araya getireceğiz.

Bu iş birliğimizi, iki önemli sektör ortaklığı anlamında değerli buluyoruz. Kurumsal müşterilerimize ve bölge ülkelerin mevcut teknoloji alt yapılarına, iş yapış biçimlerine ve dijital dönüşüm ihtiyaçlarına en uygun yeni nesil teknolojileri sunmayı, güçlü alt yapımız, telekomünikasyon ve bilgi teknolojileri alanındaki güçlü ürün portföyümüz ile Türkiye’nin uzun vadeli endüstriyel stratejilerine katkıda bulunmayı hedefliyoruz.”

Schneider Electric Türkiye, Orta Asya Bölgesi Dijital Enerji ve Secure Power İş Birimi Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Sağlam ise çalışmalarına güç katmak ve Türkiye’nin ve bölgenin dönüşümüne hizmet etmek için Türk Telekom ile stratejik bir iş birliği yaptıklarını vurguladı. Sağlam, “Kapsamı ve yaratacağı değer ile alanında ilk olacak bu iş birliğiyle Türkiye’nin dijital ve sürdürülebilir gelişimine hız katacağız.” dedi.

Kurumsal müşterilere kapsamlı çözümler sunacak olan anlaşma, endüstriyel otomasyon alanında iki firmayı stratejik iş ortakları olarak konumlandırıyor. Bu iş birliği, 5G’nin hazırlık sürecinde dijital dönüşüm ve sürdürülebilirlik alanlarında da etkin olacak ve Türkiye’nin uzun vadeli endüstriyel stratejilerine katkıda bulunmayı hedefliyor.