Türk Savunma Sanayisinden Gövde Gösterisi

Türk Savunma Sanayii, Riyad’da gerçekleştirilen World Defense Show (WDS) Fuarı’na 63 savunma sanayii firması ile ikinci kez katılıyor.

Dünyanın dört bir yanından üst düzey resmi delegasyonların katılımı ile gerçekleşen fuar, savunma endüstrisinin kara, deniz ve hava savunma sektörlerindeki en son teknolojilerini içermektedir.

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, World Defense Show Fuarı hakkında şu değerlendirmelerde bulundu:

“Burada, Türk firmaları ve Savunma Sanayii Başkanlığı olarak ülkemizi temsil etmeye çalıştık. Sadece Savunma Sanayii Başkanlığı veya burada yer alan büyük firmalarımız, entegratör firmalarımız, alt yüklenicilerimiz değil, tüm savunma sanayimizi temsil edecek şekilde burada yer aldığımızı değerlendiriyorum. World Defense Show’da altmış üç firmayla, en çok katılım sağlayan ikinci büyük katılımcı olarak yer alan ülke konumundayız. Toplam alanın yüzde on beşini Türk firmalarımız doldurdu.

Alan itibari ile de en fazla alanı kullanan ülke konumundayız. Fuarın dışında gün içerisinde çeşitli toplantılar da gerçekleştirdik. Şirketlerimizin İyi Niyet Anlaşmaları, geleceğe yönelik planlamalarını ortaya koydukları anlaşmalar da gerçekleştirdik. Hemen hemen her firmamızın irili ufaklı, geleceğe yönelik uzun süreli çalışmaları içeren birçok anlaşması var ve fuar boyunca da bunlar planlandı ve devam edecek. Biz de burada muhataplarımız ile görüşmeler yapıyoruz.”

Dünyanın çeşitli bölgelerinden katılan, bizim de ilişki içerisinde olduğumuz ülkelerin yöneticileri, bakanları ve Savunma Sanayii Başkanlığı muhataplarımız ile toplantılar gerçekleştirilmektedir. Stantlara baktığımızda, şirketlerimiz kullandıkları alt sistemleri, faydalı yükleri veya mühimmatları kendi ürünlerinde sergilemektedir.

Olası fırsatlar konuşulurken, toplantılara birbirlerini davet etmekte ve bu işbirliği potansiyelini artırmaktadırlar. Bu, çok olumlu bir gelişmedir. Bu olumlu etkilerin ilerleyen zamanlarda daha da belirgin hale geleceğini umut ediyorum. Hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum.”

Tüm savunma alanlarında ağ oluşturmayı, ortaklıklar kurmayı, bilgi paylaşımı yapmayı, yenilikleri ve yetenekleri keşfetmeyi amaçlayan bu önemli platform olan fuar, 08 Şubat’a kadar devam edecektir.