Tüm OSB’ler Artık Yeşil OSB Olacak

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) öncülüğünde kurulum çalışmaları devam eden 4. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ile ilgili istişare toplantısı düzenlendi.

Kayseri’deki 4. Organize Sanayi Bölgesi (OSB), Yeşil OSB olacak: KAYSO ev sahipliğinde düzenlenen istişare toplantısına çok sayıda yönetim kurulu üyesi ve sanayici katılım sağladı. Toplantıda, Mimarsinan OSB Müdürü Baki Uludağ, 4. OSB ile ilgili yürütülen çalışmaları ve bundan sonraki süreci anlattı.

OSB Gün Sayıyor

OSB’nin kuruluş çalışmalarında sona yaklaşıldığını açıklayan KAYSO Başkanı Büyüksimitci, “Bugün burada Sayın Valimiz ve Belediye Başkanlarımızla, gelinen son aşamayı değerlendirdik. Fikir alışverişinde bulunduk. Çalışmalarımızı titizlikle yürütüyoruz. Şu an müteşebbis heyet oluşturma aşamasındayız. İnşallah en kısa zamanda şehrimize 4. OSB’yi kazandıracağız” şeklinde konuştu.

En Az 10 Bin İstihdam Kapısı

Yeni kurulacak OSB ile ilgili sanayicilerden bin 600’ün üzerinde talep aldıklarını açıklayan Büyüksimitci, bölgede katma değeri yüksek, orta ve ileri düzey teknolojik yatırım yapmak isteyen sanayicilere öncelik vermeyi arzuladıklarını ifade etti.

OSB’de en az 10 bin istihdam hedeflediklerini açıklayan Büyüksimitci, “Şehrimizin doğusunda, Sivas Yolu’nun 25. kilometresinde kurulacak yeni OSB’de en az 10 bin istihdam hedefimiz bulunmaktadır. Bu bölge, şehrimizde planlanan ilk Yeşil OSB olacak ve çevre dostu olması, enerji verimliliği ve yalın üretim gibi birçok alanda öne çıkacaktır. Ayrıca, yerleşim yerlerine ve demiryoluna yakınlığı da bizim için ciddi bir avantajdır. Bu noktada Sayın Mehmet Özhaseki Bakanımıza, önceki Dönem Milli Savunma Bakanımız Sayın Hulusi Akar’a, Valimiz Sayın Gökmen Çiçek’e, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Memduh Büyükkılıç’a ve tüm emeği geçenlere özellikle emek ve gayretlerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.