Toyota Geri Dönüştürülmüş Redwood Malzemeleri Kullanacak

Geçtiğimiz yıl Redwood Materials Inc., elektrikli araç aküleri için kapalı devre bir çözüm oluşturmak üzere Toyota Motor North America ile ortaklık kurdu.

Başlangıçta Toyota hibrit EV pillerinin toplanması, test edilmesi ve geri dönüştürülmesine odaklanan şirketler, yakın zamanda işbirliklerinin bir sonraki aşamasını duyurdular: Redwood’un geri dönüştürülmüş malzemelerini, otomobil üreticisinin yakında kurulacak Kuzey Carolina pil üretim tesisindeki EV üretiminin bir parçası olarak kullanmak.

Toyota’nın popüler Toyota Prius’u üretme geçmişi nedeniyle, bu, ilk kez bir otomobil üreticisinin hem kullanım ömrü sona eren hibrit EV pillerini geri dönüştürdüğünü hem de aynı geri dönüştürülmüş metalleri gelecekteki hibrit ve diğer araçlarda kullanılmak üzere aynı otomobil üreticisinin pillerine geri dönüştürdüğünü temsil ediyor. elektrikli araçlar.

Hibrit EV pillerinin toplanması, test edilmesi ve yeni gibi malzemelere dönüştürülmesinin yanı sıra, ortaklığın amacı, birinci nesil işlenmemiş pillerle karşılaştırıldığında ikinci ömürlü pillerin uygulanabilirliğini araştırmaktı.

Redwood’un Toyota pillerini en az performans kaybıyla geri dönüştürmeye yönelik en iyi metodolojileri belirleme çabaları, otomobil üreticisine gelecekte bu değerli verileri araçlarından toplamak için sağlık taraması araçları hazırlaması için yeterli zaman sağladı.

Geri dönüşüm teknolojileri henüz laboratuvar testlerinin çok ötesine geçemediğinden, ikinci ömürlü pillere ilişkin veriler uygulamaya henüz yeni konmaya başlamıştır. Geri dönüştürülmüş malzemelerin kullanıldığı numunelerin ve prototiplerin uzun süredir önde gelen otomobil üreticileri için hazırlandığı tahmin edilebilir ancak kitlesel uygulama, kontrollü deneylerden çok farklıdır.

İdeal bir durumda, kullanım ömrünün sonuna gelmiş 100 EV pili, ilk üretim ve çıktılarından çok az veya hiç kayıp olmadan 100 yeni EV pili üretmek için geri dönüştürülecektir.

Toyota ve Redwood İşbirliğiyle Elektrikli Araçlarda Sürdürülebilirlikte Yeni Bir Adım

Geri dönüşüm teknolojisi, yeni ve kullanılmamış malzemelerin yeteneklerini yakalamak için çok şey yapmış olsa da, çeşitli yabancı maddeler, kalite kaybı veya fizik kanunlarına dayalı bozulma, geri dönüştürülmüş malzemeler için bire bir oranı engellemektedir, ancak bu durum durmamıştır. geri dönüşümcülerin fiziksel olarak mümkün olduğu kadar yaklaşmasını önleyin.

En son düzenleme kapsamında Toyota, Redwood’un geri dönüştürülmüş malzemelerini bir sonraki elektrikli ve tamamen elektrikli araç serisinde kullanmayı kabul etti; bu, geri dönüşüm için evrensel olarak kabul edilen son oyun olan elektrikli araç sektöründe gerçek bir döngüsel ekosistemin ilk kavramlarını ortaya koyuyor.

Redwood, Toyota’nın gelecekteki ürünleri için otomobil üreticisinin pillerinde en az %20 geri dönüştürülmüş nikel, %20 geri dönüştürülmüş lityum, katotta %50 geri dönüştürülmüş kobalt ve anot folyosunda %100 geri dönüştürülmüş bakır olmasını umuyor. Şirkete göre bu, Toyota’nın pillerini şu anda Dünya’da mevcut olan en sürdürülebilir pil haline getirecek.

Redwood ayrıca şunları yazdı: “Yerli akü malzemeleri tedarik zincirini hızlandırmak ve mümkün olan en yüksek yerel, geri dönüştürülmüş hammadde yüzdesini kullanmak, Amerika Birleşik Devletleri’nin elektrifikasyon hedeflerini karşılamanın en iyi yoludur.” “Toyota ile çalışmaktan dolayı minnettarız ve geri dönüşüm ve yerli anot ve katot malzemeleri tedarikimiz yoluyla sürdürülebilir bir ulaşım geleceğini daha da hızlandırmanın heyecanını yaşıyoruz.”