Toyota Araç Tasarımlarında Yapay Zeka Kullanıyor!

Toyota, yeni modellerinin tasarımlarını geliştirirken yapay zekayı kullanmaya başladı. Şirket, modern teknolojilerin yardımıyla özellikle araçlarının aerodinamik özelliklerini iyileştirmeyi hedefliyor.

Japon otomobil üreticisi Toyota, yeni araçlarının tasarım sürecinde yapay zekayı (AI) kullanmaya başladı. Bu deneysel yazılım, metin komutlarını anlayabiliyor ve bu komutlara uygun olarak aracın görünümünü oluşturabiliyor. Şirket, bu konuyla ilgili kısa bir video da yayınladı.

Tam olarak ifade edilen metinde belirtilen soyut istekleri anlamak, inovasyonun amacını oluşturuyor. Örneğin, şirket tasarımcıları, yapay zekadan şık görünümlü ve SUV tarzında modern bir araç tasarlamasını isteyebilirler. Toyota, modern teknolojilerin yardımıyla özellikle otomobillerinin aerodinamik özelliklerini geliştirmeyi planlıyor.

Audi De Jant Tasarımında Yapay Zeka Kullanıyor

Yapay zeka henüz bir otomobili tam olarak geliştirebilecek ve sürecin tüm karmaşık mühendislik işlerini üstlenebilecek seviyede değil. Şimdilik görevi, tasarım sürecinin ilk aşamalarına yardımcı olmak. İnsanların daha sonra üzerinde çalışarak geliştirebileceği bir taslak ortaya çıkarmak.

Bu girişim, otomotiv endüstrisinde yapay zeka kullanımının ilk örneği değil. Daha önce Audi, alaşım jant tasarımında aynı teknolojiyi kullanmaya başladı. Şirket, kendi yazılımını geliştirerek bu amaca hizmet etti. Algoritma benzer bir şekilde işliyor: bir sinir ağı bir fikir sunuyor ve bu fikir daha sonra bir insan tarafından son şekline getiriliyor.

author avatar
Aleyna Yıldırım
Editör