Tesla’nın “Giga Lab”ı, 45 Saniyede Araç Üretiyor

Yeni perakende modeli olan “Giga Lab” konsept mağazasını tanıtan Tesla, bu benzersiz mağaza aracılığıyla sadece 45 saniyede bir aracı üretme yeteneğini kanıtladı.

Otomobil severler, Tesla’nın Cybertruck modelinin nihayet Çin’in Chengdu kentinde sokaklarda görünmesini sabırsızlıkla beklerken, otomobil üreticisi son konsept mağazasının perdelerini kaldırarak üretim sürecine, robot yardımcılara ve daha fazlasına dair bir bakış sunuyor.

Tesla, Çin’in Chengdu kentinde yenilikçi bir perakende konsepti olan “Giga Lab”ı tanıtarak marka imajını güçlendirdi. Yeni konsept mağazalarıyla Tesla, üretim yeteneklerini ve müşterilerin 45 saniyede bir araç üretmenin büyüleyici deneyimini yaşayabileceği elektrikli otomotiv endüstrisini dönüştürme kararlılığını vurguluyor. Bu hamle, Tesla’nın sektördeki liderliğini pekiştirirken, yenilikçi perakende deneyimleriyle de dikkat çekiyor. “Giga Lab” konsepti, müşterilerin üretim sürecini yakından takip etmesine olanak sağlayarak, Tesla’nın geleceğe yönelik vizyonunu yansıtıyor.

Tesla, Giga Lab ile benzersiz bir deneyim sunuyor

Tesla, “Giga Lab” olarak adlandırılan mağazayı “Chengdu’daki en güzel mağaza” olarak tanımlayarak markanın kendi açısından özel bir değeri olduğunu vurguluyor.

Diğer tipik perakende mağazalardan veya sergi salonlarından farklı olarak bu mekân, Tesla’nın Şangay Gigafabrikası’nı taklit ederek müşterilere “Tesla’nın güzelliğini” daha rahat bir ortamda takdir etme imkânı sunan bir iç mekâna sahiptir.

Kullanıcılar, tamamen beyaz bir iç mekânda bulunuyor. Ayrıca üretim sürecine ilişkin ekranların yanı sıra montaj robotları ve yedek parçalar gibi unsurların da yer aldığı tamamen beyaz elektrikli otomobiller sergileniyor.

Ayrıca atölye estetiğine katkıda bulunmak amacıyla tamamlanmamış bir Model 3 aracı bazı kablolarla tavandan sarkarak sergileniyor.

author avatar
Hatice Çam
Editör