Tesla’dan İnsansı Robot: Tesla Bot

Elektrikli araç üreticisi Tesla, son versiyonuyla birlikte insan benzeri robotu “Tesla Bot“un videosunu yayınladı. Tesla Bot’un gelecekte fabrika üretim sürecinde yer alacağı konuşuluyor.

Tesla, son versiyonuyla birlikte insansı robotu Tesla Bot’un videosunu yayınladı. Şirketin CEO’su Elon Musk, 2021 yılında robotun geliştirilmesi üzerinde çalışıldığını açıklamış ve robotun “tehlikeli, tekrarlayan ve sıkıcı görevleri ortadan kaldırmak” amacıyla kullanılacağını ifade etmişti. Tesla, geçtiğimiz yıl eylül ayında robotun prototipini tanıtarak epey ses getirdi. Yayınlanan son videolarla birlikte Tesla Bot’un geliştiği ve beklentileri karşıladığı görülüyor.

Tesla Bot fabrika işçilerinin yerini alacak gibi duruyor

Paylaşılan videoda robotun üst düzey olduğu fark ediliyor, fakat henüz istenilen aşamaya gelmemiş. 65 saniye olan video, robotun hareket kabiliyetlerini aktarıyor. Ayrıca bir Tesla mühendisinin robotu Cybertruck elektrikli otomobili monte ettiği gibi farklı ortamlarda çalışabileceği gösteriliyor.

Tesla Robot’un boy ve kilo endeksi de insan vücuduna yakınlığıyla dikkat çekiyor. Robot, 172 santimetre boyunda ve 56,7 kg ağırlığına sahip. İki ayaklı olan robot, içerdiği sensörler sayesinde çevresini kolaylıkla keşfediyor. Ayrıca robot, 20 kg’a kadar ağırlık da kaldırabiliyor.

Gösterilen videoda, projenin belirli güncellemeleri arasında motor tork kontrolü, çevresel tanıma ve hafıza, izlenen insan hareketlerine dayalı yapay zekâ eğitimi gibi özellikler yer alıyor.

author avatar
Hatice Çam
Editör