Teknopark İstanbul’a Uluslararası 2 Büyük Ödül

İstanbul Teknopark, İpek Yolu temalı iletişim çalışmalarıyla uluslararası Mercury Ödülleri’nde Kurumsal İletişim ve Pazarlama kategorilerinde 2 uluslararası ödül kazandı.

İstanbul Teknopark, uluslararası alandaki başarılarına bir yenisini ekleyerek ödüllerini daha da artırıyor. Teknopark İstanbul’un ev sahipliğinde düzenlenen 26. Asya Bilim Parkları Birliği (ASPA) Konferansı’nda uygulanan “İpek Yolu” teması, global iletişim sektörünün önde gelen ödül yarışması Mercury Awards’ta 2 farklı kategoride ödül kazandı.

Kasım ayında İstanbul’da gerçekleşen 26. ASPA Konferansı için hazırlanan “İpek Yolu’ndan Teknoloji Yolculuğu: Geçmişten Günümüze” başlıklı özel çalışmalar, Mercury Awards yarışmasında Tanıtım/Pazarlama: Markalaşma/Yeniden Markalaşma ve Özel Etkinlikler: Etkinlik Sponsorluğu kategorilerinde 2 gümüş ödül ile ödüllendirildi.

26. ASPA Konferansı için tasarlanan ‘İpek Yolu’ndan Teknoloji Yolculuğu: Geçmişten Günümüze’ tema çalışmasında, tarih boyunca farklı kültürleri, coğrafyaları ve ticaret yollarını birbirine bağlayan önemli bir ağın sembolü olan İpek Yolu’nun aynı zamanda tarih boyunca ticaretin ve bilginin akışını teşvik ederek farklı bölgelerin inovasyon ve iş birliği potansiyelini ortaya çıkardığı anlatıldı.

İstanbul’da ev sahipliği yaptıkları toplantıya özenle hazırlandıklarını aktaran Teknopark İstanbul Genel Müdürü M. Fatih Özsoy, “Dünya tarihinde çok önemli izleri olan İpek Yolu’nun taşıdığı önemi günümüzden bakarak anlatmaya çalıştık. Tarihsel İpek Yolu’ndan modern İpek Yolu Projesi’ne geçiş aslında teknoloji ve inovasyonun ticaret, kültür ve yaşam tarzlarında oluşturduğu değişimdir. Oluşturduğumuz atmosferle bu değişimin hissedilmesini sağlamaya çalıştığımız, misafirlerimizden de büyük övgü alan çalışmaların uluslararası alanda ödüllendirilmesinden dolayı çok mutlu ve gururluyuz. Emeği geçen herkesi tebrik ederim.” şeklinde konuştu.

Ödüller Peş Peşe Geldi

1987 yılında ABD’de kurulan ve uluslararası alanda iletişim sanatı ve bilimini geliştirmeyi amaçlayan MerComm tarafından düzenlenen Mercury Awards, reklam, halkla ilişkiler, kamu ilişkileri ve kurumsal iletişim projelerini ödüllendiren dünyanın en prestijli bağımsız ödül organizasyonlarından biridir. Bu yıl 37. kez düzenlenen etkinlikte, Teknopark İstanbul’un uluslararası alandaki üçüncü ödül kazandığı organizasyon olarak öne çıktı.

Teknopark İstanbul’un “Türkiye’nin En Büyük Milli Takımıyız” ana temasıyla hazırladığı faaliyet raporu, daha önce düzenlenen 37. Uluslararası ARC Awards’ta 2’si altın olmak üzere toplam 4 ödül kazanmıştı. Ayrıca, geçen yıl Güney Kore’de gerçekleştirilen 25. Asya Teknoparklar Birliği Konferansı’nda (ASPA) sunulan ‘Innovation Ecosystems and Circular Economy’ konulu sunum, Teknopark İstanbul’u uluslararası alanda ’50 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri Model Bölgesi (50 SDG Model Zones)’ arasına sokarak bir başka önemli başarıya imza atmıştı.