Teknolojide Kadın Akademisi, Cinsiyet Eşitliğini Artırmayı Hedefliyor

Binance ve Teknolojide Kadın Derneği (Wtech), teknoloji sektöründeki cinsiyet eşitliğini artırmayı amaçlayarak stratejik bir iş birliğine imza attı.

Bu iş birliği kapsamında hayata geçirilen Binance Teknolojide Kadın Akademisi, 5 yıl içinde 5 bin kadına ulaşmayı hedefliyor. Program kapsamında; kripto paralar, NFT’ler, blok zincir teknolojisi, dijital cüzdanlar ve bulut bilişim gibi modern finansal teknoloji alanlarında eğitimler verilecek.

Online olarak düzenlenecek olan eğitimlere katılım şartı getirilen program, birçok teknoloji finansal alanını kapsıyor. Katılımcı öğrenciler, Finansal Okuryazarlık, Yapay Zeka ile Dönüşecek Para Ekonomisi, Nesnelerin İnterneti, Endüstri 4.0, Büyük Veri, Bulut Bilişim, Web 2.0, Web 3.0, Siber Güvenlik, NFT, Blockchain, Dijital Cüzdan, Dijital Ürünleşme ve Sanat ve Kripto Para gibi konularında uzmanlık alabilecekler.

Teknolojide Kadın Akademisi Birçok Kadına Ulaşacak

Binance Teknolojide Kadın Akademisi tanıtım toplantısında iş birliği detayları, eğitim programının içeriği ve katılımcılardan beklentiler paylaşıldı. Binance Türkiye Pazarlama Direktörü Harika Eldoğan, Binance Teknolojide Kadın Akademisi iş birliği hakkında toplantıda yaptığı konuşmada şunları ifade etti:

“Binance olarak, kullanıcı odaklı bir vizyonla başladığımız ‘paranın özgürlüğü’ yaklaşımını her geçen gün adım adım ileriye taşıyoruz. Biz sadece bir ‘kripto varlık borsası’ değiliz. Biz, bir teknoloji şirketi olarak, blockchain ekosistemini büyütmek için çalışıyor ve pek çok proje üretiyoruz. Binance Teknolojide Kadın Akademisi de ekosistemi büyütmek üzere hayata geçirdiğimiz projelerimizden biri. İlk olarak Kasım ayında İstanbul’da gerçekleştirdiğimiz Binance Blockchain Week’te duyurduğumuz Binance Teknolojide Kadın Akademisi’ne gösterilen yoğun ilgi nedeniyle ilk etapta 25 olarak belirlediğimiz kontenjanımızı 50 kişiye çıkardık. Sene içinde bu projeyi Türkiye’nin dört bir yanındaki kadınları da kapsayacak şekilde devam ettireceğiz”

Harika Eldoğan, önümüzdeki beş yıl içinde 5.000 kadına ulaşarak bu alandaki cinsiyet eşitsizliğine karşı önemli bir adım atmaya yönelik hedeflerini açıkladı.

Teknolojide Kadın Derneği Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Zehra Öney de şu açıklamayı yaptı: “Binance Teknolojide Kadın Akademisi’ne olan ilgi en başından beri oldukça yüksekti. Pilot eğitimimizi ilk başta 25 kişilik bir grup olarak düşünmüştük. Fakat 122’ye yakın başvuru aldık ve yetenekli birçok gencimizi geride bırakmamak adına öğrenci sayımızı 50’ye çıkarmaya karar verdik. Binance Teknolojide Kadın Akademisi ile 5 yılda 5.000 kadına eğitim vermeyi hedefliyoruz.”