Tchibo, Sürdürülebilirlik İçin Çaba Gösteriyor

Tchibo, yüzde 100 sürdürülebilirlik hedefine doğru ilerliyor. Çevre dostu projelerini tüketicilere 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde duyuracak.

Dünyanın önde gelen kahve üreticilerinden Tchibo, çevre dostu bir dünya için sorumluluklarını yerine getiriyor. Kahve uzmanı, Birleşmiş Milletlerin belirlediği 17 Sürdürülebilir Kalkınma Amacını kurum kültürüne entegre ederek üretimden tedarik zincirine kadar farklı operasyon noktalarında sürdürülebilirlik hedeflerini destekliyor.

  • Sürdürülebilir kahvecilik

İklim değişikliği, kahve tarımını tehdit eden aşırı sıcaklık ve yağış gibi tehlikeleri arttırıyor. Tchibo, çevre dostu kahve yetiştirme önlemleriyle hem kahvenin geleceğini hem de çiftçilerin yaşamını iyileştiriyor. Bunlar arasında tarımsal ormancılık, ağaçlandırma, meyve ağaçları ve dayanıklı yeni kahve bitkileri bulunuyor. Bugün, kahvelerinin yüzde 50’sinden fazlasını sürdürülebilir yöntemlerle yetiştiren marka, 2027’de kahvelerinin tamamını sürdürülebilir kaynaklardan elde etmeyi hedefliyor. Organik tarımı destekleyerek kahve çiftçilerinin eğitiminden sosyal ve ekonomik iyileşmeye kadar çeşitli konularda projeler hayata geçiriyor.Tchibo, organik tarımı destekleyerek kahve çiftçilerinin eğitiminden sosyal ve ekonomik iyileşmeye kadar çeşitli konularda projeler hayata geçiriyor. Enveritas iş birliğiyle, düzenli olarak tedarik ettiği ülkeler için özel çözümler geliştiriyor, böylece çevreye ve insanlara katkı sağlıyor. iş birliğiyle, düzenli olarak tedarik ettiği ülkeler için özel çözümler geliştiriyor, böylece çevreye ve insanlara katkı sağlıyor.

  • Sürdürülebilir tekstil

Tchibo, tekstil alanında da öncü bir konumda. Ürünlerinin yüzde 90’ında sürdürülebilir pamuk kullanıyor ve yüzde yüz FSC sertifikalı ahşap ve kağıt kullanımına özen gösteriyor. Ayrıca geri dönüştürülebilir ürünlerin üretimine önem vererek her sene bu özellikteki ürün adedini artırıyor ve daha fazla geri dönüştürülebilir ürün üretiyor.

  • Tchibo su kaynaklarını koruyor, karbon ayak izini azaltıyor

Tchibo, su kaynaklarını etkili kullanarak su kirliliğini azaltmak ve karbon ayak izini düşürmek için çeşitli programlar yürütüyor. DETOX Programı ile su kirliliğini azaltmayı hedeflerken, WASH Programı ile temiz içme suyuna erişimi destekliyor. WWF ile Su Yönetimi Programı kapsamında su çözümleri için çok paydaşlı projelere odaklanıyor. Karbon emisyonunu azaltmak için sürdürülebilir ve geri dönüştürülmüş malzemeler kullanırken, lojistikten kullanılan araçlara kadar tüm süreçte karbon emisyonunu hesaplıyor. Tedarikçilerini enerji kullanımını azaltmaya ve yenilenebilir enerji kullanmaya teşvik ediyor, enerji tasarrufu önlemlerine yatırım yapıyor. Sera Gazı Protokolü’ne göre karbon ayak izini ölçen Tchibo, yatırımlarıyla karbon emisyonlarını azaltarak 2030’a kadar hedefine yaklaşıyor.

author avatar
Selin Akturk