Systemair Türkiye’den En Büyük GES Yatırımı

Türkiye’nin iklimlendirme ve havalandırma sektörüne öncülük eden Systemair Türkiye, 5,500 metrekarelik bir alana kurulu ve 880,000 euro maliyetli Güneş Enerjisi Sistemi (GES) yatırımını tamamladı. Sektöründe en gelişmiş GES yatırımını gerçekleştiren Systemair Türkiye, bu sayede 717 ton CO₂ salımını önlemiş oldu.

Açıklamaya göre, yaşam alanlarına taze hava sağlama misyonunu kendi sektöründe öncü girişimlerle sürdürülebilir kılan Systemair Türkiye, yeni GES yatırımını hayata geçirdi.

Global sürdürülebilirlik hedeflerini gerçekleştirirken bir yandan da sektöre değer katacak yeni projeler üreten Systemair, 880 bin Euro’luk GES yatırımı ile yılda 1500 MW enerji üretecek. 20 yıl kesintisiz performansa sahip GES yatırımıyla birlikte fabrikasını daha sürdürülebilir hale getiren Systemair, kendi enerjisinin tamamını üretme hedefi konusunda önemli bir adım attı. Dilovası’ndaki fabrikasının yıllık enerji ihtiyacının yüzde 65’ini GES’te üretecek olan marka, bu girişimle 717 ton CO₂ salımını önleyerek sürdürülebilirlik çabalarını daha da güçlendirecek.

Systemair, GES Yatırımıyla Yılda 717 ton CO₂ Salımının Önüne Geçecek

Açıklamada görüşlerine yer verilen Systemair Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Ayşegül Eroğlu, uzun yıllardır attıkları tüm önemli adımları sürdürülebilirlik bakış açısıyla planladıklarını belirtti.

Eroğlu, “Sürdürülebilirliği üretim sahamızın en önemli yapı taşlarından biri olarak görüyor, Systemair olarak 2030/31 dönemine kadar çeşitli operasyonlardan kaynaklanan kapsam 1 ve kapsam 2 emisyonlarını 2019/20 dönemine kıyasla yüzde 50 oranında azaltmayı amaçlıyoruz” dedi. Eroğlu sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Fabrikamızda yağmur suyunun toplanması, ısı yalıtımı, su ve enerji tasarruflu ekipman kullanımı, verimli ısıtma ve soğutma sistemleri, atıktan ısı geri kazanım sistemleri gibi geniş perspektife sahip verimli kaynak uygulamalarımız mevcut. Üretim süreçlerimizi de sürdürülebilirlik temelinde şekillendirirken imza attığımız GES yatırımımız, 5 bin 500 m² alan üzerinde 2 bin 200 adet 550Wpe nominal güç değerinde Tier-1 güneş paneline sahip. Böylelikle harcadığımız enerjinin tamamını yenilenebilir kaynaklardan sağlama şansı yakaladık. Enerji üretiminin yüzde 65’i, fabrikamızın yıllık tüm enerji ihtiyacını karşılayacak. Ayrıca enerji fazlasını da şebekeye vererek Türkiye ekonomisine de yenilenebilir kaynaklarla katma değer sağlayacağız. Yatırımımızın en önemli özelliği ise yıllık olarak 717 ton CO₂ salımının önüne geçecek olması.”