Sustainable Stream’den Sürdürülebilir Video

Çevreci içerik üreticilerini yayıncılar ve reklamverenlerle buluşturan Sustainable Stream, sürdürülebilir bir video pazarı olarak öne çıkıyor.

Çoğu insan video akışının çevreye olan etkisi hakkında henüz farkında değil. Ancak Carbon Trust’a göre, bir saatlik video akışı yaklaşık olarak 55 gram CO2 eşdeğeri salımına neden oluyor. Bu rakamın anlaşılabilmesi için Carbon Trust örnekler veriyor. Örneğin; Netflix’in en popüler 10 şovunun izlenmesi bile yaklaşık olarak 1,8 milyar kilometrelik bir araba yolculuğuna eşdeğer miktarda CO2 salımına yol açıyor.

Sürdürülebilir video içeriği, çevre dostu bir yaklaşıma sahip

Video içeriklerinin çevreye olumlu etkileri de göz ardı edilmemeli. Şirketler bu konuda sorumluluklarını üstlenmekten kaçınmıyor. Öncü video keşif platformu Primis ve dünyanın en büyük çevrimiçi reklam teknolojisi firması Magnite, çevre dostu içerik oluşturucuları, yayıncılar ve reklamverenleri buluşturan Sustainable Stream adlı bir video pazarı için ortaklık kurdu.

Sustainable Stream, sürdürülebilirlik konusuna ilgi duyan insanlarla daha doğrudan etkileşim kurmayı amaçlıyor. Yayıncılar, Sustainable Stream oynatıcısını web sitelerine yerleştirebiliyor. Bu oynatıcı, iklim değişikliği içeriğiyle ilgilenen kitleleri hedefliyor ve sürdürülebilirlik mesajları veren markaların programatik yatırımlarını ve reklamlarını çekiyor.