Stellantis – SIXT’in Stratejik Karbon Antlaşması

Stellantis’in ikonik markalardan ve çeşitli araç sınıflarından oluşan zengin ürün gamından 250 bin adede kadar yeni nesil Stellantis aracı, 2026 yılına kadar SIXT’nin Avrupa ve Kuzey Amerika’daki kiralık araç filosuna dahil olacak.

Stellantis, diğer taraftan elektrikli mobilite için yatırımlarını sağlamlaştırırken bir taraftan global ölçekte büyüme hızını artırıcı ortaklıklara ve anlaşmalara imza atmaya devam ediyor.

2023 yılını endüstriyel açıdan verimli kapatan Stellantis, 2024 ve sonrası için de bu ivmeyi artıracak projelerle işbirliği kuruyor. Bu adımlar dolayısıyla şirket, yüksek performanslı ulaşım hizmet sağlayıcısı SIXT ile yeni bir işbirliğine imza attı.

 İlk Yüklü Teslimat 2024’ün İlk Çeyreğinde Başlayacak

Stellantis, Avrupa ve Kuzey Amerika’daki kiralık araç filoları için önümüzdeki üç yıl içinde 250 bin araçlık bir satış gerçekleştirecek. Anlaşma çerçevesinde ilk büyük teslimat 2024’ün ilk çeyreğinde başlayacak ve yıl boyunca devam edecek. SIXT kiralama müşterileri, Stellantis’in ödüllü markaları arasında bulunan Alfa Romeo, Chrysler, Citroën, Dodge, DS Automobiles, Fiat, Jeep, Lancia, Opel, Peugeot, Ram, Vauxhall ve Maserati gibi çeşitli çekici araç seçeneklerinden yararlanabilecekler.

SIXT’e yapılan teslimatlar, şehir otomobillerinden SUV’lara, vanlara ve ticari araçlara (7 ve 9 koltuklu olanlar dahil) kadar çeşitli sınıfları içerecek. Ayrıca, en güncel yazılım ve bilgi-eğlence teknolojisi özelliklerini içeren batarya elektrikli araçlar (BEV) gibi farklı tahrik türlerini de kapsayacak.

2024 için planlanan teslimat adetlerinin dışında kalan siparişler ve teslimatlar, her iki şirketin de talepleri ve filo gereksinimleri doğrultusunda esnek bir şekilde kararlaştırılacaktır. Ayrıca, Stellantis ve SIXT, dünyanın çeşitli bölgelerinde potansiyel iş birliği fırsatlarını araştıracak ve Stellantis’in sunduğu veri birimi (DaaS) Mobilisights dahil olmak üzere SIXT’in hizmetine sunulacak farklı işbirliği olanaklarını değerlendirecekler.

KARBON AYAK İZİNİ ÖNEMLİ ÖLÇÜDE AZALTACAK

Stellantis’in teslimatları sırasında SIXT’in araç kiralama filosundaki tam bağlantılı araç sayısı önemli ölçüde artacak. Böylece araçlar kiralama sonrası iade edildiğinde yakıt seviyesi ve kilometre gibi önemli telemetri verilerini otomatik olarak SIXT’e iletilebilecek araç sayısı da önemli ölçüde artacak. Bu, SIXT’nin şubelerindeki işlemleri kolaylaştırmasını sağlayacak ve müşterilere daha hızlı işlem ve daha iyi araç kullanılabilirliği gibi önemli avantajlar sunacak.

Her iki şirket de ulaşımı daha sürdürülebilir hale getirmeye kendini adamış durumda. Stellantis, Dare Forward 2030 stratejik planı kapsamında Avrupa’da 2030 yılına kadar sadece tamamen elektrikli binek otomobillerin satışını gerçekleştirmeyi ve Amerika Birleşik Devletleri’nde her iki araçtan birinin elektrikli olmasını hedefliyor. Şirket, bu zorlu hedefe ulaşmak için yaklaşık 400 GWsa batarya kapasitesi ile elektrikli mobiliteye dönüşümde öncü bir rol üstleniyor ve 2038 yılına kadar emisyonların tek haneli ve yüzdesel telafisi ile net sıfır karbonlu bir şirket olma yolunda ilerliyor.

Söz konusu anlaşma, batarya-elektrikli araçlar da dahil olmak üzere en ileri teknolojiye ve tahrik gücüne sahip Stellantis araçlarının satın alınmasını içeriyor. Bu anlaşma aynı zamanda SIXT’in kiralık araç filosunun karbondioksit (CO2) ayak izini önemli ölçüde azaltma hedefiyle de uyumlu oluyor. SIXT’in Avrupa’da 2030 yılına kadar yüzde 70 ila 90 arasında elektrikli araç payına ulaşma hedefiyle birlikte, kendi çevreci ve sürdürülebilir yaklaşımının bir parçası olarak şarj altyapısına da yatırım yapılıyor. Müşteriler, SIXT uygulaması aracılığıyla yüzbinlerce halka açık şarj noktasına erişim sağlayabiliyor. Ayrıca, SIXT kendi şubelerinde ve tesislerinde üretilen CO2 emisyonlarını azaltma amacıyla sürdürülebilir ulaşım çözümleri sunan bir ekosisteme dönüşümüne devam ediyor.